Wtyczka symulująca płytę winylową
Witam, czy znacie jakieś wtyczki, których zastosowanie ma na celu takie przekształcenie dzwięku aby brzmiał jak ze starego adapteru (płyty winylowej)? Dzięki za odp. i pozdrawiam!
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Re: Wtyczka symulująca płytę winylową
...Witam, czy znacie jakieś wtyczki, których zastosowanie ma na celu takie przekształcenie dzwięku aby brzmiał jak ze starego adapteru (płyty winylowej)? Dzięki za odp. i pozdrawiam!...
Izotope vinyl
Izotope vinyl
Izotope vinyl...
Oraz niesmiertelny Grungelizer, dostepny chyba wciaz w demo kubusia czy wavelaba.
Oraz niesmiertelny Grungelizer, dostepny chyba wciaz w demo kubusia czy wavelaba.
......Witam, czy znacie jakieś wtyczki, których zastosowanie ma na celu takie przekształcenie dzwięku aby brzmiał jak ze starego adapteru (płyty winylowej)? Dzięki za odp. i pozdrawiam!...
Izotope vinyl...
Sprawdzałem Izotope oraz Grungelizer, dzięki za odp, są OK ale one nie wpływają na tempo utworu (efekt przyspieszającej i zwalniającej płyty), kiedyś słyszałem taką wtyczkę, niestety nie pamiętam jej nazwy...
Izotope vinyl...
Sprawdzałem Izotope oraz Grungelizer, dzięki za odp, są OK ale one nie wpływają na tempo utworu (efekt przyspieszającej i zwalniającej płyty), kiedyś słyszałem taką wtyczkę, niestety nie pamiętam jej nazwy...
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
.........Witam, czy znacie jakieś wtyczki, których zastosowanie ma na celu takie przekształcenie dzwięku aby brzmiał jak ze starego adapteru (płyty winylowej)? Dzięki za odp. i pozdrawiam!...
Izotope vinyl...
Sprawdzałem Izotope oraz Grungelizer, dzięki za odp, są OK ale one nie wpływają na tempo utworu (efekt przyspieszającej i zwalniającej płyty), kiedyś słyszałem taką wtyczkę, niestety nie pamiętam jej nazwy......
moze chodzi tobie o program traktor...ale nie wiem czy on dodaje jakies ,,trzaski''...typowe dla winylu
Izotope vinyl...
Sprawdzałem Izotope oraz Grungelizer, dzięki za odp, są OK ale one nie wpływają na tempo utworu (efekt przyspieszającej i zwalniającej płyty), kiedyś słyszałem taką wtyczkę, niestety nie pamiętam jej nazwy......
moze chodzi tobie o program traktor...ale nie wiem czy on dodaje jakies ,,trzaski''...typowe dla winylu
moze chodzi tobie o program traktor...ale nie wiem czy on dodaje jakies ,,trzaski''...typowe dla winylu...
Nie, nie... To nie traktor, chodzi mi o wtyczke dx lub vst
Nie, nie... To nie traktor, chodzi mi o wtyczke dx lub vst
...Izotope vinyl...kurcze, ma ktos moze sruby do niego? odpadla mi plyta czołowa...

Ok, spox, koniec tematu. Izotope jednak ma mozliwość regulowania nierówności prędkości obrotu płyty. THX
Wtyczki, która robi to na żywca, nie pamiętam, ale jeśli liczy się efekt finalny, to w SoundForge'u w efektach jest "pitch bend" i tam można sobie zrobić efekt np. startującego adapteru. Dokładasz szumy z wcześniej wymienionych pluginów (izotope vinyl....itd) i gotowe.
Wtyczki, która robi to na żywca, nie pamiętam, ale jeśli liczy się efekt finalny, to w SoundForge'u w efektach jest "pitch bend" i tam można sobie zrobić efekt np. startującego adapteru. Dokładasz szumy z wcześniej wymienionych pluginów (izotope vinyl....itd) i gotowe.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)