Wtyczka symulująca płytę winylową

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Gerry
Wtyczka symulująca płytę winylową

Post autor: Gerry » wtorek 11 paź 2005, 18:31

Witam, czy znacie jakieś wtyczki, których zastosowanie ma na celu takie przekształcenie dzwięku aby brzmiał jak ze starego adapteru (płyty winylowej)? Dzięki za odp. i pozdrawiam!
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
cypek

Re: Wtyczka symulująca płytę winylową

Post autor: cypek » wtorek 11 paź 2005, 18:35

...Witam, czy znacie jakieś wtyczki, których zastosowanie ma na celu takie przekształcenie dzwięku aby brzmiał jak ze starego adapteru (płyty winylowej)? Dzięki za odp. i pozdrawiam!...

Izotope vinyl

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 11 paź 2005, 18:37

Izotope vinyl...

Oraz niesmiertelny Grungelizer, dostepny chyba wciaz w demo kubusia czy wavelaba.

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » wtorek 11 paź 2005, 18:54

......Witam, czy znacie jakieś wtyczki, których zastosowanie ma na celu takie przekształcenie dzwięku aby brzmiał jak ze starego adapteru (płyty winylowej)? Dzięki za odp. i pozdrawiam!...

Izotope vinyl...

Sprawdzałem Izotope oraz Grungelizer, dzięki za odp, są OK ale one nie wpływają na tempo utworu (efekt przyspieszającej i zwalniającej płyty), kiedyś słyszałem taką wtyczkę, niestety nie pamiętam jej nazwy...
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » wtorek 11 paź 2005, 19:00

.........Witam, czy znacie jakieś wtyczki, których zastosowanie ma na celu takie przekształcenie dzwięku aby brzmiał jak ze starego adapteru (płyty winylowej)? Dzięki za odp. i pozdrawiam!...

Izotope vinyl...

Sprawdzałem Izotope oraz Grungelizer, dzięki za odp, są OK ale one nie wpływają na tempo utworu (efekt przyspieszającej i zwalniającej płyty), kiedyś słyszałem taką wtyczkę, niestety nie pamiętam jej nazwy......

moze chodzi tobie o program traktor...ale nie wiem czy on dodaje jakies ,,trzaski''...typowe dla winylu

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » wtorek 11 paź 2005, 19:04

moze chodzi tobie o program traktor...ale nie wiem czy on dodaje jakies ,,trzaski''...typowe dla winylu...

Nie, nie... To nie traktor, chodzi mi o wtyczke dx lub vst

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » wtorek 11 paź 2005, 19:09

...Izotope vinyl...kurcze, ma ktos moze sruby do niego? odpadla mi plyta czołowa...

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » wtorek 11 paź 2005, 19:21

Ok, spox, koniec tematu. Izotope jednak ma mozliwość regulowania nierówności prędkości obrotu płyty. THX

Awatar użytkownika
SLP

Post autor: SLP » wtorek 11 paź 2005, 19:26

Sprawdzałem Izotope oraz Grungelizer, dzięki za odp, są OK ale one nie wpływają na tempo utworu (efekt przyspieszającej i zwalniającej płyty), kiedyś słyszałem taką wtyczkę, niestety nie pamiętam jej nazwy......

Wtyczki, która robi to na żywca, nie pamiętam, ale jeśli liczy się efekt finalny, to w SoundForge'u w efektach jest "pitch bend" i tam można sobie zrobić efekt np. startującego adapteru. Dokładasz szumy z wcześniej wymienionych pluginów (izotope vinyl....itd) i gotowe.

Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » wtorek 11 paź 2005, 20:00

ODPOWIEDZ