Perkusyjne loopy, patterny etc

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
drzymek
Perkusyjne loopy, patterny etc

Post autor: drzymek » piątek 16 wrz 2005, 23:48

Witam

Mam takie pytanko: Gdzie mozna w sieci sciagnac gotowe schematy na perkusje (np w formacie midi). Jestem klawiszowcem a w Korgu Tritonie nie ma za duzego wyboru...chcialbym wiec sobie sciagnac jakies probki (najlepiej klimaty rockowe,ballady...nie interesuja mnie loopy hiphopowe czy "techniawki")

Pozdrawiam
[addsig]
klawisze... to jest cos, co pokochalem :)

Awatar użytkownika
peak

Re: Perkusyjne loopy, patterny etc

Post autor: peak » sobota 17 wrz 2005, 00:23

...Witam

Mam takie pytanko: Gdzie mozna w sieci sciagnac gotowe schematy na perkusje (np w formacie midi). Jestem klawiszowcem a w Korgu Tritonie nie ma za duzego wyboru...chcialbym wiec sobie sciagnac jakies probki (najlepiej klimaty rockowe,ballady...nie interesuja mnie loopy hiphopowe czy "techniawki")

Pozdrawiam

...

W demówce Sonar'a jest trochę. Albo znajdź kogoś kto ma Groove Agenta i nagraj z niego midi.

Peak
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » sobota 17 wrz 2005, 11:19

...Witam

Pozdrawiam

...

a z wyszukiwarki umiemy korzystać?

pierwsze trafienie:

http://www.groovemonkee.com/home.php

po lewej stronie masz darmowe patterny w formacie midi.

drzymek

Post autor: drzymek » sobota 17 wrz 2005, 14:29

a z wyszukiwarki umiemy korzystać?

pierwsze trafienie:

http://www.groovemonkee.com/home.php

po lewej stronie masz darmowe patterny w formacie midi....

Ups...

Nie no cos tam patrzylem ,ale mnostwo odnosnikow mi nie pasowalo...

na tej stronce nie bylem...

Za inne stronki serdecznie dziekuje :)

pozdrawiam
[addsig]

makaronix

Post autor: makaronix » sobota 17 wrz 2005, 19:57

...Witam

Pozdrawiam

...

stary czy ty wiesz jaki masz instrument, zajżyj do instrukcji, w tritonie jest sporo schematów perkusyjnych w róznych stylach, dla ułatwienia podpowiem ze to wszytko nie jest ani w trybie Combi ani Program, pzoa tym majac do dyspozycji taki seqwencer mozna zrobic bardzo duużo wystarczy tlyko troche poiedzieć
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

drzymek

Post autor: drzymek » sobota 17 wrz 2005, 22:57

stary czy ty wiesz jaki masz instrument, zajżyj do instrukcji, w tritonie jest sporo schematów perkusyjnych w róznych stylach, dla ułatwienia podpowiem ze to wszytko nie jest ani w trybie Combi ani Program, pzoa tym majac do dyspozycji taki seqwencer mozna zrobic bardzo duużo wystarczy tlyko troche poiedzieć...

Heh...no tak to jest jak sie najpierw napisze a dopiero pozniej pomysli :D

oczywiscie juz znalazlem po pare patternow do kazdej kategorii z mozliwoscia latwej i szybkiej edycji :)

Dzieki za naprowadzenie

Mimo wszystko jakby ktos jeszcze mial jakiegos linka...od przybytku glowa nie boli :)

Pozdrawiam
[addsig]

richtig

Post autor: richtig » niedziela 18 wrz 2005, 11:40

...od przybytku glowa nie boli...

Ojj, boli, boli
www.myspace.com/pchelki

ODPOWIEDZ