hello, kupiłem sobie m-audio 192
podłączyłem sobie do niej virusa c i domowym sposobem podłączylem do wiezy ... zebym mógł podpiąc słuchawki. poniewaz nie mam mixera. i załamałem się jak usłyszałem jakość dzwięku... jest poprostu gorsza niz z SB live 5.1 jaką miałem przed tą kartą. prosze was o pomoc co moge w tej kwesti zrobić ...
dzwięk stracił jakgdyby stereo. zrobił się taki bardziej wklęsły ... nie wiem czy to wina wzmacniacza z tej mojej wiezy technicsa czy czego ? sprawdzałem wszystko w ustawieniach tej karty ale tam za bardzo nie mozna nic mieszać . jest taki mały mixerek ale naprawde nic nie mozna tam zrobić ... :/ prosze was o pomoc !
pozdrawiam !
w przyszłosci chce sobie kupić jakies słuchawki i monitory.. ale najpierw jakis mixer, bo bez niego ani rusz...
:/ moze coś polecicie ?
pozdawiam i licze na waszą pomoc ! :/
Łukasz J.
M-Audio 192
- Marc.De.Marx
Re: M-Audio 192
a co Ty chciales robic na Virusie podbietym pod wieze ??
Kup sobie karte dzwiekową a nie mixer ktorego nigdzie nie podlaczysz, no chyba ze chcesz grac live z domowej wiezy . Masz taki sprzet a nie stac Cie na karte.

...a co Ty chciales robic na Virusie podbietym pod wieze ?
Kup sobie karte dzwiekową a nie mixer ktorego nigdzie nie podlaczysz, no chyba ze chcesz grac live z domowej wiezy . Masz taki sprzet a nie stac Cie na karte. ...
Kupiłem PRZECIEZ m-audio 192 !
i chce miec dobrą jakość dzwięku.
nie wiem dlaczego jest dzwięk taki plasikowy ...
nie wiem co mam zrobić ...

Kupiłem PRZECIEZ m-audio 192 !
i chce miec dobrą jakość dzwięku.
nie wiem dlaczego jest dzwięk taki plasikowy ...
nie wiem co mam zrobić ...
AFiT
99% procent tego typu przypadków to problemy nieprawidłowego okablowania. I nie mam na myśli miedzi beztlenowej i innych audiofilskich wymysłów tylko grube błędy w połączeniach i nieodpowiednich wtyczkach.
- AlfonsoRodeo
Na moj gust, ten dziny dzwiek jaki slyszysz, to, ze jest wklesly i stracil stereo, to po prostu przciwfaza na jednym z kanalow. Sprawdz zatem polaryzacje na kablach obu kanalow! Domowe sposoby nie zawsze sa dobre...
Pozdrawiam
Na moj gust, ten dziny dzwiek jaki slyszysz, to, ze jest wklesly i stracil stereo, to po prostu przciwfaza na jednym z kanalow. Sprawdz zatem polaryzacje na kablach obu kanalow! Domowe sposoby nie zawsze sa dobre...
Pozdrawiam

nie jestem az takim znawcą od kabli :) jestem amatorem. nigdy nie miałem sprzetu zewnetrznego, stąd te probllemy.
nie wiem jak mam sprawdzić tą polaryzacje na kablach .
jesli ktos mógłby mi to wyjasnic krok po kroku.
pozdrawiam .
jesli bedzie trzeba opisze to dokładnie jak zrobiłem.
pozdrawiam .
jesli bedzie trzeba opisze to dokładnie jak zrobiłem.
AFiT
jaka to wieza?
ma moze podlaczane basy osobnymi przewodami i sa w mono a gorki osobno i graja stereo?
sprawdz moze zle je podlaczyles
w kazdym badz razie tego typu wieze graja marnie straszliwie
jak nie znasz sie na kablach to idz do sklepu i kup porzadne
ma moze podlaczane basy osobnymi przewodami i sa w mono a gorki osobno i graja stereo?
sprawdz moze zle je podlaczyles
w kazdym badz razie tego typu wieze graja marnie straszliwie
jak nie znasz sie na kablach to idz do sklepu i kup porzadne
...nie jestem az takim znawcą od kabli :) jestem amatorem. nigdy nie miałem sprzetu zewnetrznego, stąd te probllemy.
pozdrawiam .
jesli bedzie trzeba opisze to dokładnie jak zrobiłem....
Jedno z najpopularniejszych głupst popełnianych przy łączeniu sprzętu profesjonalnego i konsumenckiego to podłącznie 2 biegunów z gniazdka symetrycznego do 2 kanałów stereo, i odwrotnie.
Jeśli chcesz się zajmować dźwiękiem, to nie możesz się zasłaniać nieznajomością reguł okablowania. To jest elementarna wiedza, bez której ani rusz. Nikt za Ciebie nie odwali roboty.
TUTAJ masz link do strony opisującej reguły łączenia sprzętu i schematy większości występujących w przyrodzie kabli audio.
pozdrawiam .
jesli bedzie trzeba opisze to dokładnie jak zrobiłem....
Jedno z najpopularniejszych głupst popełnianych przy łączeniu sprzętu profesjonalnego i konsumenckiego to podłącznie 2 biegunów z gniazdka symetrycznego do 2 kanałów stereo, i odwrotnie.
Jeśli chcesz się zajmować dźwiękiem, to nie możesz się zasłaniać nieznajomością reguł okablowania. To jest elementarna wiedza, bez której ani rusz. Nikt za Ciebie nie odwali roboty.
TUTAJ masz link do strony opisującej reguły łączenia sprzętu i schematy większości występujących w przyrodzie kabli audio.