...Jestem muzykiem, od kilku lat interesuje mnie studio i zaczołem zbierać sprzet, aktualnie mam mikrofon Shure KSM 44, Beta 58a, SM 81, FOCUSRITE VoiceMaster Pro, mikserek Yamaha MG 10/2, monitory Alesis M1 ACTIVE mk2, komputer PC z kartą ESI Wamirak ESP 1010, Novation Supernowa II wykorzystuje jako klawiature sterującą. Pracuje na CUBASE SX, Wavelab i wtyczkach VST.Zbudowałem sobie pomieszczenia studyjne i chciałbym zacząć to wszystko wykożystywać, ale mam kilka problemów tzn:
jak to podłączyć żeby wszystko działo dobrze, ewentualnie co mam jeszcze dokupić lub wymienić. Nie wiem jak zrobic aby podać sygnał do słuchawek w studio i żebym mogł w zależnści od tego co wokalista chce usłyszeć to mu to dać.
BARDZO PROSZE O POMOC!!!
...
specem może i nie jestem ale:
polecam krosownicę żeby się nie czołgać pod stołęm żeby wszystko połaczyć
przedwzmacniacz słuchawkowy dzięki któremu możesz z miksera z grup wysyłać wolaliście co chcesz (zreszt w moim subiektywnym punkcie widzenia mikser to przeżytek bo można to zastąpić softwerowymi rzeczami)
do listy zakupów polecam kupić też MOTU (8 kanałów Ci wystarczy ) potem jakieś compressory, limitery, bramki i inne cuda wianki ale to inna bajka...
pozdrawiam cześć
Na razie jestem początkującym realizatorem ale szybko się uczę i bardzo mnie to fascynuje.