Literatura na temat realizacji dźwięku
Jak w temacie. jaka literature na ten temat polecacie(obrubka wokali , mix, mastering sprzet itd.)
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
Re: Literatura na temat realizacji dźwięku
...Jak w temacie. jaka literature na ten temat polecacie(obrubka wokali , mix, mastering sprzet itd.)...
najprosciej jest pogrzebac w internecie bo polska literatura na temat dzwieku jest uboga...a w necie jest ogrom wiedzy tylko nie stty wiekszisc w jezyku angielskim...pozdro..
najprosciej jest pogrzebac w internecie bo polska literatura na temat dzwieku jest uboga...a w necie jest ogrom wiedzy tylko nie stty wiekszisc w jezyku angielskim...pozdro..
Konkretnie interesuje mnie cos o masteringu i obrobce wokalu jak by ktos znal jakies ciekawe tytuly badz linki to bardzo prosze o posta
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
...Konkretnie interesuje mnie cos o masteringu i obrobce wokalu jak by ktos znal jakies ciekawe tytuly badz linki to bardzo prosze o posta...
Konkretnie to będzie słownik języka polskiego na początek.
A co do tytułów literatury to pozycji książkowych nie znam za bardzo, a jeśli chodzi o linki to wystarczy trochę pogoglować, np. www.studio.use.pl, www.monterdiy.com.
PS. Jak myślisz o czym jest gazeta Estrada i Studio? Warto zaprenumerować...
Konkretnie to będzie słownik języka polskiego na początek.
A co do tytułów literatury to pozycji książkowych nie znam za bardzo, a jeśli chodzi o linki to wystarczy trochę pogoglować, np. www.studio.use.pl, www.monterdiy.com.
PS. Jak myślisz o czym jest gazeta Estrada i Studio? Warto zaprenumerować...
Pozdrawiam
...jaka literature na ten temat polecacie(obrubka wokali , mix, mastering sprzet itd.)...
Na samprzud polski ortoslownik a puzniej angielski, bo po polskiemu wiela nie znajdziesz. No hyba rze pżejrzysz forum bo było o tym juz pare razy.
Na samprzud polski ortoslownik a puzniej angielski, bo po polskiemu wiela nie znajdziesz. No hyba rze pżejrzysz forum bo było o tym juz pare razy.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
co do pl orto słownika to juz pisalem cos na ten temat i wiecej juz mi sie nie chce oisac ze mam dysortografie i jak bym sie nie staral to mi nie wychodzi pisanie bez błedow. nom to chyba tyle. a tak pozatym tojuz kilka polskich tytulow znalazlem. pozdro, ale czekam na dalsze propozycje
... jak bym sie nie staral to mi nie wychodzi pisanie bez błedow...
Przeczytaj co napisałeś zanim naciśniesz guzik Dodaj. Tu nikt nikogo nie goni, a i głupich komentarzy sobie oszczędzisz.
...a tak pozatym tojuz kilka polskich tytulow nalazlem. pozdro, ale czekam na dalsze propozycje...
A skąd mamy wiedzieć co już znalazłeś? Na pewno jesteś tylko dysortografikiem?
Przeczytaj co napisałeś zanim naciśniesz guzik Dodaj. Tu nikt nikogo nie goni, a i głupich komentarzy sobie oszczędzisz.
...a tak pozatym tojuz kilka polskich tytulow nalazlem. pozdro, ale czekam na dalsze propozycje...
A skąd mamy wiedzieć co już znalazłeś? Na pewno jesteś tylko dysortografikiem?

k!@!wa czlowieku jak masz zamiar pisac takie posty to lepiej nie pisz. jak czytam twoje posty nawet do innch tematow to zadko sa na temat. jak masz jakies kompleksy to lecz je gdzieindziej. zadko kiedy piszesz na temat. wiec sam rozumiesz co mam na mysli
P.S. jesli wogule myslisz:P
P.S. jesli wogule myslisz:P
...jesli wogule myslisz...
Myślę, że już w ogóle nie myślisz
Myślę, że już w ogóle nie myślisz

- tomsfactory
Pewu podaj mi na maila numer gg albo jakis inny kontakt