Jaką wybrać kartę muzyczną?
witam!!! jestem nowicjuszem w dziedzinie nagrywania. Czy moghlby mi ktos doradzic jaka karte muzyczna powinienem zakupic do swojego "studia" posiadam juz mikrofon pojemnosciowy i mikser, zeby wszystko dobrze chodzilo powinna byc jescze karta... chce nagrywac w wiekszosci wokale... moje oszczednosci nie sa wygurowane mam okolo 300 zl... bardzo prosze o pomoc, z gowry dziekuje
[addsig]
[addsig]
-
Re: Jaką wybrać kartę muzyczną?
...witam!!! jestem nowicjuszem w dziedzinie nagrywania. Czy moghlby mi ktos doradzic jaka karte muzyczna powinienem zakupic do swojego "studia" posiadam juz mikrofon pojemnosciowy i mikser, zeby wszystko dobrze chodzilo powinna byc jescze karta... chce nagrywac w wiekszosci wokale... moje oszczednosci nie sa wygurowane mam okolo 300 zl... bardzo prosze o pomoc, z gowry dziekuje
...
Witaj! Najpierw skorzystaj z wyszukiwarki na forum. Jak się zapewne domyślasz ten temat jest wałkowany przez 90% forumowiczów. Potem popatrz ile kosztują karty. Hmm 300PLN to Ci raczej nie wystarczy na kartę "pro". Jeżeli masz pojemnościówkę i mikser mniemam, że phantom jest w mikserze więc to odpada...Ale 300 to zdecydowanie za mało.Przychodzi mi do głowy tylko: M-Audio Revolution 5.1, Audiotrak Prodigy 7.1 LT, ale i one kosztują ponad 300PLN. Pozdrawiam
...
Witaj! Najpierw skorzystaj z wyszukiwarki na forum. Jak się zapewne domyślasz ten temat jest wałkowany przez 90% forumowiczów. Potem popatrz ile kosztują karty. Hmm 300PLN to Ci raczej nie wystarczy na kartę "pro". Jeżeli masz pojemnościówkę i mikser mniemam, że phantom jest w mikserze więc to odpada...Ale 300 to zdecydowanie za mało.Przychodzi mi do głowy tylko: M-Audio Revolution 5.1, Audiotrak Prodigy 7.1 LT, ale i one kosztują ponad 300PLN. Pozdrawiam
...witam!!! jestem nowicjuszem w dziedzinie nagrywania. Czy moghlby mi ktos doradzic jaka karte muzyczna powinienem zakupic do swojego "studia" posiadam juz mikrofon pojemnosciowy i mikser, zeby wszystko dobrze chodzilo powinna byc jescze karta... chce nagrywac w wiekszosci wokale... moje oszczednosci nie sa wygurowane mam okolo 300 zl... bardzo prosze o pomoc, z gowry dziekuje
...
dołóż jeszcze 150zł i kup Audiophile 2496 w Akutech kosztuje 450 zł
...
dołóż jeszcze 150zł i kup Audiophile 2496 w Akutech kosztuje 450 zł
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).
dołóż jeszcze 150zł i kup Audiophile 2496 w Akutech kosztuje 450 zł...
eee, lepiej dolozyc 99 pln i kupic ja tu , bo nie dosc ze taniej, to i za przesylke nie zaplacisz
eee, lepiej dolozyc 99 pln i kupic ja tu , bo nie dosc ze taniej, to i za przesylke nie zaplacisz
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
Kustoszu (czy dobrze rozszyfrowałem Twoje imię?). Ponieważ jesteś, jak sam piszesz, nowicjuszem, kup coś standardowego i uniwersalnego (koniecznie z ASIO).
Poćwiczysz, nauczysz się, nabędziesz określonych umiejętności i doświadczeń. Szczególnie, że z tą kasą nie poszalejesz. Jeśli po jakimś czasie dojdziesz do wniosku, że karta Cię OGRANICZA, dokupisz jakieś specjalizowane audio.
Sporo na to wskazuje, że w dziedzinie interfejsów audio szykuje się jakaś rewolucja cenowa, przypuszczem, że na jesieni. Więc zbieraj pieniążki na dalsze zakupy.
Poćwiczysz, nauczysz się, nabędziesz określonych umiejętności i doświadczeń. Szczególnie, że z tą kasą nie poszalejesz. Jeśli po jakimś czasie dojdziesz do wniosku, że karta Cię OGRANICZA, dokupisz jakieś specjalizowane audio.
Sporo na to wskazuje, że w dziedzinie interfejsów audio szykuje się jakaś rewolucja cenowa, przypuszczem, że na jesieni. Więc zbieraj pieniążki na dalsze zakupy.
Sporo na to wskazuje, że w dziedzinie interfejsów audio szykuje się jakaś rewolucja cenowa, przypuszczem, że na jesieni. Więc zbieraj pieniążki na dalsze zakupy....
rewolucja cenowa? skad takie przypuszczenia?
rewolucja cenowa? skad takie przypuszczenia?
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
...rewolucja cenowa? skad takie przypuszczenia? ...
Proste. Czytam różne informacje, analizuję i wyciągam wnioski.
Jest kilka przesłanek, tu podam tylko dwie:
1. Opracowano nowe procesory audio, za chwilę pojawi się nowa generacja kart,
2. Co chwila pojawia się atrakcyjna "promocja" na interfejsy audio - czytaj WYPRZEDAŻ ZAPASÓW.
Z pojawieniem się nowych modeli, ceny starych mocno spadają. Zawsze.
Proste. Czytam różne informacje, analizuję i wyciągam wnioski.
Jest kilka przesłanek, tu podam tylko dwie:
1. Opracowano nowe procesory audio, za chwilę pojawi się nowa generacja kart,
2. Co chwila pojawia się atrakcyjna "promocja" na interfejsy audio - czytaj WYPRZEDAŻ ZAPASÓW.
Z pojawieniem się nowych modeli, ceny starych mocno spadają. Zawsze.
dobre karty dobrze kosztuja.....a badziew tanieje wiec co to za rewolucja?
kup audigy 2 a jak zaczniesz potrzebowac jakosci to sobie odlozysz na rme czy motu czy cos innego z wyzszej polki
a ladowac kase w pseudo profesjonalna karte to bezsens......(nie chodzi mi o audigy)
kup audigy 2 a jak zaczniesz potrzebowac jakosci to sobie odlozysz na rme czy motu czy cos innego z wyzszej polki
a ladowac kase w pseudo profesjonalna karte to bezsens......(nie chodzi mi o audigy)
...dobre karty dobrze kosztuja.....a badziew tanieje wiec co to za rewolucja?...
Kolego Zbynia, przeczytaj jeszcze raz uważnie co napisał JM. Facet dobrze prawi. A za 300 zł to można kupić kartę tylko do 300 zł. I nie trzeba być bardzo "lotnym" aby szybko sprawdzić jaką.
Kolego Zbynia, przeczytaj jeszcze raz uważnie co napisał JM. Facet dobrze prawi. A za 300 zł to można kupić kartę tylko do 300 zł. I nie trzeba być bardzo "lotnym" aby szybko sprawdzić jaką.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
co najlepiej z tych wybrać?
MAYA44 MKII
Prodigy 7.1 LT -8ch 24bit/192kHz,QSound 3D
M-Audio Audiophile 2496
MAYA44 MKII
Prodigy 7.1 LT -8ch 24bit/192kHz,QSound 3D
M-Audio Audiophile 2496