Chciałbym zacząć zgrywać mixy dj'skie używając w tym celu komputera. Nie chodzi mi o zgrywanie na żywo tak jak np w Traktorze ale o robienie setów studyjnych. Jakiego programu użyć w tym celu??
z góry dzienks...
Soft do zgrywania miksów
Re: Soft do zgrywania miksów
mixy dj'skie można zgrywac tylko na żywo......
a do tego jakikolwiek multitrack(cubase, acid, sonar, samplitude, cooledit i masa innych)
a do tego jakikolwiek multitrack(cubase, acid, sonar, samplitude, cooledit i masa innych)
To w takim razie w jaki sposób powstają sety studyjne? Przecież od razu slychać, że nie są grane na żywo: nie ma żadnych rozjazdów, są precyzyjnie wykonane i bogate w efekty.
Próbowałem już na Cubasie i Samplitudzie ale każdemu z nich czegoś brakuje np. w samplitudzie bardzo dobrze ustawia się tempo, natomiast nie posiada automatyki-w cubasie jest dokladnie odwrotnie...
...mixy dj'skie można zgrywac tylko na żywo......
a do tego jakikolwiek multitrack(cubase, acid, sonar, samplitude, cooledit i masa innych)...
Próbowałem już na Cubasie i Samplitudzie ale każdemu z nich czegoś brakuje np. w samplitudzie bardzo dobrze ustawia się tempo, natomiast nie posiada automatyki-w cubasie jest dokladnie odwrotnie...
...mixy dj'skie można zgrywac tylko na żywo......
a do tego jakikolwiek multitrack(cubase, acid, sonar, samplitude, cooledit i masa innych)...
Acid i Ableton Live. Reszta to strata czasu i nerwów.
Jest coś takiego jak Mix Meister ,ale dokładnie oprogramowania tego nie znam, także się nie wypowiem zbytnio.
Zawsze możesz spóbowac; to jest właśnie program typowo do robienia mixów nie Live.
Poza tym najprostszym rozwiązaniem będą wymienione wyżej programy, ACID, Ableton. Ja dołączył bym jescze Cubase, ale jak go wogóle nie znasz to możliwe że Cię zniecheci na samym początku.
Zawsze możesz spóbowac; to jest właśnie program typowo do robienia mixów nie Live.
Poza tym najprostszym rozwiązaniem będą wymienione wyżej programy, ACID, Ableton. Ja dołączył bym jescze Cubase, ale jak go wogóle nie znasz to możliwe że Cię zniecheci na samym początku.
o jaka automatyke ci chodzi?glosnosc i panorama?jest to w samplitude i do tego banalne strasznie - kliknij na sciezce na vol albo pan zeby sie podswietlilo.......
wiadomo set grane i skladane w programie....ale nie jestes w stanie tego powtorzyc albo nie zrobi tego za ciebie komputer........
wiadomo set grane i skladane w programie....ale nie jestes w stanie tego powtorzyc albo nie zrobi tego za ciebie komputer........
- ericsorento
zajmuje sie tworzeniem wlasnie takich miksow "studyjnych " juz pare dobrych lat, testowalem rozne programy, ale najlepszym w mojej ocenie jest ABLETON LIVE. dlaczego??? bo jest tani, stosunkowo prosty i przyjazny w obsludze, stabilny i ma to - co jest w tym temacie potrzebne.
jedynym "minusem" jest to ze nie obsluguje mp3 co wymaga stosunkowo duzego dysku, jednak na dysku 40 gb miesci sie juz około 800-1000 nagran, wiec....
tworzenie miksow na nim to czysta przyjemnosc ktorej oddaje sie juz pare lat z duza satysfacja. poprosu polecam.
w razie pytan moge sie skontaktowac telefonicznie.
jedynym "minusem" jest to ze nie obsluguje mp3 co wymaga stosunkowo duzego dysku, jednak na dysku 40 gb miesci sie juz około 800-1000 nagran, wiec....
tworzenie miksow na nim to czysta przyjemnosc ktorej oddaje sie juz pare lat z duza satysfacja. poprosu polecam.
w razie pytan moge sie skontaktowac telefonicznie.
!!! Ableton Live 4 !!!