Jeżeli potrzebujesz wgrać tylko wokale , pewnie z czasem także i instrumenty , to wystarczy ci karta z 2 wejściami mono najlepiej osobnymi ( wygoda pracy ), ja proponuje ci RME HDSP 9632 ma znakomite sterowniki , bardzo dobra dynamikę , DSP odciążający procesor w komputerze , ma 1x midi , nawet we/ wy Adat także spdif i wyjście słuchawkowe również mogące posłużyć do podłączenia z monitorami studyjnymi, a próbkowanie do 192 khz . Jeżeli chodzi o współprace z programem cubase nie koniecznie Sx to według mnie szczał w 10 , praca na takim sprzęcie jest mila , bezkonfliktowa , tylko tworzyć , porostu z uśmiechem na twarzy pracować, juz miąłem tyle kart i tylko ta pokochałem , a może firmę RME

heh można powiedzieć zaufałem jej wcześniej eksploatując Digi 98/8 Pad i wszystko się w niej zawsze zgadzało , jedyna rzecz kóra mnie drażniła to brak midi , wyjścia słuchawkowego, i to że wejścia były stereo na jednym jacku za to HDSP ma już wszystko i nawet więcej, gdybys w przyszłości chciał rozbudować system o dodatkowe we/wy można dokupić poszerzenia AI4S/AO4S-192 i możesz nagrywać już wielośladowo. Na giełdzie w :
www.sound.pl , widziałem RME HDSP 9632 za dobra cenę zerknij polecam, bo za ta kwotę sam bym ja kupił na handel hehe....no i byłbym zapomniał do RME HDSP 9632 dolaczene są wyspecjalizowane narzędzia pomiarowe , i wspaniała krosownica wewnętrzne, probkowanie zaś ma 40 bit , do karty dodają także kabel optyczny Powodzenia....:-)