E-mu 1212M + CoolEdit
Kilka dni temu kupiłem pierwszą wielokanałową kartę. Ma świetne parametry i brzmienie. Niestety emu1212m nie jest łatwa do rozgryzienia początkującym. Dużo o niej czytałem, lecz mam wrażenie, że zastopował mnie brak wiedzy teoretycznej.
Używam CEP 2.0 i za cholerę nie mogę przyporządkować wejść karty do traków w cepie. Otwieram okno "Record Devices" na traku, a tam w zasadzie nie ma wybru, oprócz "[1] E-DSP Wave [B000]".
Przchodzą mi na myśl 2 powody:
- szukam wejść nie tu gdzie trzeba, lub czegoś nie odhhaczyłem w cep
- program nie obsługuje sterowników ASIO, na których, jak wnioskuję po "Patch MIx" karty, działają jej wejścia i praca wielokanałowa na tym programie nie będzie możliwa
Używam CEP 2.0 i za cholerę nie mogę przyporządkować wejść karty do traków w cepie. Otwieram okno "Record Devices" na traku, a tam w zasadzie nie ma wybru, oprócz "[1] E-DSP Wave [B000]".
Przchodzą mi na myśl 2 powody:
- szukam wejść nie tu gdzie trzeba, lub czegoś nie odhhaczyłem w cep
- program nie obsługuje sterowników ASIO, na których, jak wnioskuję po "Patch MIx" karty, działają jej wejścia i praca wielokanałowa na tym programie nie będzie możliwa
Re: E-mu 1212M + CoolEdit
Właśnie sprawdziłem ją na Cubasis'ie i tam wszystko działa, więc raczej chodzi o powód nr 2 (a raczej 1 i 2). Ale wyczytałem (też przed chwilą), że E-mu jest kompatybilna również z WDM i Direct Sound, czyli jak sądzę na Cepie powinna chodzić... a nie chce... Może trzeba w Patch Mix coś przestawić...
Szukam...
Szukam...
...Właśnie sprawdziłem ją na Cubasis'ie i tam wszystko działa, więc raczej chodzi o powód nr 2 (a raczej 1 i 2). Ale wyczytałem (też przed chwilą), że E-mu jest kompatybilna również z WDM i Direct Sound, czyli jak sądzę na Cepie powinna chodzić... a nie chce... Może trzeba w Patch Mix coś przestawić...
niestety wielokanalowo mozna pracowac tylko w AISO
[addsig]
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...
Chcesz mi powiedzieć, Szkudliku, że muszę pożegnać się z moim ulubionym programem, jeśli chcę pracować na tej karcie:(
Nie znam programu podobnie funkcjonalnego i łatwego w obsłudze, jak CEP, tylko pracującego na ASIO. Może jest taki?
...
Chcesz mi powiedzieć, Szkudliku, że muszę pożegnać się z moim ulubionym programem, jeśli chcę pracować na tej karcie:(
Nie znam programu podobnie funkcjonalnego i łatwego w obsłudze, jak CEP, tylko pracującego na ASIO. Może jest taki?
......Właśnie sprawdziłem ją na Cubasis'ie i tam wszystko działa, więc raczej chodzi o powód nr 2 (a raczej 1 i 2). Ale wyczytałem (też przed chwilą), że E-mu jest kompatybilna również z WDM i Direct Sound, czyli jak sądzę na Cepie powinna chodzić... a nie chce... Może trzeba w Patch Mix coś przestawić...
...
... czyli dokladnie mowiac CEP bedzie widial tylko 2 kanaly: Lewy i Prawy (Wave L/R); mozesz dogrywac max. po 2 sciezki do projektu w CEP;
pozdrawiam
ovca
...
... czyli dokladnie mowiac CEP bedzie widial tylko 2 kanaly: Lewy i Prawy (Wave L/R); mozesz dogrywac max. po 2 sciezki do projektu w CEP;
pozdrawiam
ovca
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!
pozdrawiam
ovca...
...i dokładnie tak jest. Problem w tym, że mam jeszcze ADA8000 i chcę nagrywać więcej niż 2 ścieżki. Pewnie będę musiał przesiąś się na Cubase:(
Podpowiedzcie mi jeszcze Szanowni Koledzy w sprawie, o którą pytałem wyżej...
pozdrawiam
ovca...
...i dokładnie tak jest. Problem w tym, że mam jeszcze ADA8000 i chcę nagrywać więcej niż 2 ścieżki. Pewnie będę musiał przesiąś się na Cubase:(
Podpowiedzcie mi jeszcze Szanowni Koledzy w sprawie, o którą pytałem wyżej...
...... czyli dokladnie mowiac CEP bedzie widial tylko 2 kanaly: Lewy i Prawy (Wave L/R); mozesz dogrywac max. po 2 sciezki do projektu w CEP;
pozdrawiam
ovca...
Podpowiedzcie mi jeszcze Szanowni Koledzy w sprawie, o którą pytałem wyżej......
No to mnie panowie załamaliście???
a jak jest w Adobe Audition?? dziala juz w Asio czy tez nie??
Pozdrawiam
pozdrawiam
ovca...
Podpowiedzcie mi jeszcze Szanowni Koledzy w sprawie, o którą pytałem wyżej......
No to mnie panowie załamaliście???
a jak jest w Adobe Audition?? dziala juz w Asio czy tez nie??
Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
Audobe Audition 1.5 niestety nie ma ASIO.... czuje sie jakbym wydal kase w bloto....
Ale.. poniewaz nie widze mozliwosic przesiasc sie na inny program... czy jakis w miare tani, alob darmowy produkt ktory moze nagrac na raz 8 sciezek....??
mam jescze do karty Marian Marx 4 DIGI dodatkowy soft w postaci Samplitude Project 5.9
narazie niemgoe znalezc plytki ale na pewno znajde.. ale moze ktos powie czy Samplitude Project 5.9 obsluzy poprawnie ASIO abym mogl przez EMI1212m i ADA8000 nagrac na raz niezaleznie 8 sciezek.. a potem sobie je przeniose do Adobe Audition...
Pozdrawiam
PS. z drugiej strony... na karcie Marian Marc 4 DIGI, jescze w CEP2.0 widzialem fizycznie 6 wejsc i 6 wyjsc... czyzby produknt EMU byl po porstu mniej kompatabilny?
Ale.. poniewaz nie widze mozliwosic przesiasc sie na inny program... czy jakis w miare tani, alob darmowy produkt ktory moze nagrac na raz 8 sciezek....??
mam jescze do karty Marian Marx 4 DIGI dodatkowy soft w postaci Samplitude Project 5.9
narazie niemgoe znalezc plytki ale na pewno znajde.. ale moze ktos powie czy Samplitude Project 5.9 obsluzy poprawnie ASIO abym mogl przez EMI1212m i ADA8000 nagrac na raz niezaleznie 8 sciezek.. a potem sobie je przeniose do Adobe Audition...
Pozdrawiam
PS. z drugiej strony... na karcie Marian Marc 4 DIGI, jescze w CEP2.0 widzialem fizycznie 6 wejsc i 6 wyjsc... czyzby produknt EMU byl po porstu mniej kompatabilny?
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
Do karty masz dołączony Cubasis VST 4. On nagrywa 8 śladów audio.
Do karty masz dołączony Cubasis VST 4. On nagrywa 8 śladów audio.
...... czyli dokladnie mowiac CEP bedzie widial tylko 2 kanaly: Lewy i Prawy (Wave L/R); mozesz dogrywac max. po 2 sciezki do projektu w CEP;
pozdrawiam
ovca...
...nie bardzo rozumiem; przeciez z EMU 1212 dostales Cubase/Cubasis (nie pamietam ktory)? Wiec nie chcesz go uzywac czy jak?
pozdrawiam
ovca...
...nie bardzo rozumiem; przeciez z EMU 1212 dostales Cubase/Cubasis (nie pamietam ktory)? Wiec nie chcesz go uzywac czy jak?
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!