Tak jak w temacie- poszukuję pianina 88 klawiszy, z możliwością tworzenia w programach DAW oraz zewnętrzny interfejs audio.
Ważna sprawa:
1. Nie zależy mi zupełnie na potencjometrach, czy pokrętłach, ewentualnie: modulation, pitch, poziom głośności (tak jak np. w M-Audio Hammer 88),
2. Cena do około 2500 tys. zł (po prostu nie wiem, czy więcej jest sens wydawać jak na kogoś, kto nie jest ani początkującym ani wirtuozem gry)

3. Wyczytałem, że te parę rzeczy- klawiatura, dynamiczna, młoteczkowa, ważona, triple sensor oraz by występowało zamortyzowane odbicie naciskanego klawisza - to podstawa dobrego i wiarygodnego grania ( czyli tak jak na pianinie akustycznym) . Pytanie do Was- czy to wszystko jest faktycznie tak niezbędne?
4. NIE CHCĘ wbudowanych głośników,
5. Czy jest możliwość połączenia tych wszystkich wymienionych rzeczy w jedną całość?

Własnoręcznie próbowałem klawiatury M- Audio Hammer 88 i wiem, że taki poziom wykonania instrumentu w zupełności wystarczy. Nie ukrywam, że spodobał mi się ten model. Pytanie czy znacie jakieś alternatywy? Lepsze narzędzia w podobnej cenie?
Do tego instrumentu na pewno dokupiłbym również zewnętrzny interfejs audio, ponieważ chciałbym nagrywać klawisze, gitarę oraz wokal. To co zapadło w pamięć to FOCUSRITE Scarlett Solo 3rd Gen. Znów pytanie, czy to aby dobre narzędzie do takich potrzeb? Może coś tańszego będzie równie dobre/ lepsze?
Czekam na odpowiedź z niecierpliwością i pozdrawiam cieplutko