Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
-
juras260
TLAudio IVORY 5060
autor: juras260 » wtorek 20 maja 2014, 21:14
Posiadam sprzęt jak w temacie TLAudio 5060. Wykorzystuje go co prawda tylko do nagrywania wokalu. Wiem, że można go wykorzystać przy obróbce końcowego miksu... (np. gdy robię jakiś utwór na Cubase, na ścieżkach vsti)... tylko nie wiem jak

. Jeżeli ktoś by zechciał opisać w jaki sposób można to zrobić, to bardzo bym prosił. Mam kartę RME 9632. Z góry dziękuję.
-
marcinek2 - Posty:159
autor: marcinek2 » środa 21 maja 2014, 08:08
...Posiadam sprzęt jak w temacie TLAudio 5060. Wykorzystuje go co prawda tylko do nagrywania wokalu. Wiem, że można go wykorzystać przy obróbce końcowego miksu... (np. gdy robię jakiś utwór na Cubase, na ścieżkach vsti)... tylko nie wiem jak
. Jeżeli ktoś by zechciał opisać w jaki sposób można to zrobić, to bardzo bym prosił. Mam kartę RME 9632. Z góry dziękuję....
musisz skonfigurowac wejscia i wyjscia i zapiac go mozesz na np sumie jako external fx
Motu 828 mk3,avantone cv 12,aps classic,uad 2 solo,Duo,tc helicon,rnc fmr 1773........????
-
juras260
autor: juras260 » poniedziałek 02 cze 2014, 19:45
...
...Posiadam sprzęt jak w temacie TLAudio 5060. Wykorzystuje go co prawda tylko do nagrywania wokalu. Wiem, że można go wykorzystać przy obróbce końcowego miksu... (np. gdy robię jakiś utwór na Cubase, na ścieżkach vsti)... tylko nie wiem jak
. Jeżeli ktoś by zechciał opisać w jaki sposób można to zrobić, to bardzo bym prosił. Mam kartę RME 9632. Z góry dziękuję....
musisz skonfigurowac wejscia i wyjscia i zapiac go mozesz na np sumie jako external fx...
a dokładniej można... ?
-
marcinek2 - Posty:159
autor: marcinek2 » poniedziałek 02 cze 2014, 22:39
.........Posiadam sprzęt jak w temacie TLAudio 5060. Wykorzystuje go co prawda tylko do nagrywania wokalu. Wiem, że można go wykorzystać przy obróbce końcowego miksu... (np. gdy robię jakiś utwór na Cubase, na ścieżkach vsti)... tylko nie wiem jak
musisz skonfigurowac wejscia i wyjscia i zapiac go mozesz na np sumie jako external fx...
a dokładniej można... ?...
mozna.utworz external fx na you tube jest film jak to zrobic i w liscie wtyczek zobaczysz external plugins zapinasz na inert na sumie i ....wio
Motu 828 mk3,avantone cv 12,aps classic,uad 2 solo,Duo,tc helicon,rnc fmr 1773........????