EVA Audio SC207 - problem

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
superb9
EVA Audio SC207 - problem

Post autor: superb9 » poniedziałek 14 paź 2013, 20:31

Witam wszystkich.Mam problem z nowymi głośnikami eva audio sc 207!!!Mianowicie pracuje na kompie Mac w którym mam zaistalowanego logica 9 połączonego ze stołem presonus 26.4.2 i pracuję na odsłuchach eva audio sc 207 w których podczas nagrania np.gitary wraz z podkładem perkusji niesie sie echo podobne do kliku-metronomu .Nie wiem jak sobie z tym poradzć,nie rozumiem gdzie jest problem sprzętowy czy jak...czy ktoś coś doradzi?

MichalS

Re: EVA Audio SC207 - problem

Post autor: MichalS » wtorek 12 lis 2013, 00:53

...Witam wszystkich.Mam problem z nowymi głośnikami eva audio sc 207!!!Mianowicie pracuje na kompie Mac w którym mam zaistalowanego logica 9 połączonego ze stołem presonus 26.4.2 i pracuję na odsłuchach eva audio sc 207 w których podczas nagrania np.gitary wraz z podkładem perkusji niesie sie echo podobne do kliku-metronomu .Nie wiem jak sobie z tym poradzć,nie rozumiem gdzie jest problem sprzętowy czy jak...czy ktoś coś doradzi?... 

Prawdopodobnie słyszysz jednocześnie dźwięk bezpośrednio z instrumentu wpiętego w konsoletę i ten sam sygnał po  przejściu przez komputer. Spróbuj zmutować ślad na który nagrywasz w Logicu.

A wiesz po co mi takie grube przewody głośnikowe?
Żeby elektrony basowe mogly się przecisnąć.

ODPOWIEDZ