Witam. Przedstawie sytuacje tak:
Od niecałego roku skrobie sobie jakieś bity we fruity loopsie, pomagając sobie AKai Mpd24.
Korzystam ze zintegrowanej dźwiękówki, a mój odsłuch to członekowe kino domowe przełączone na stereo i słuchawki Panasonic za 50 zł z marketu. Komputer stacjonarny nie wymaga zmian bo to akurat mocny sprzęt.
Tak mi się trafiło że mam luźne 1000 zł i chciałbym jakoś to swoje "studio" ulepszyć a domyślacie sie że przy takim sprzęcie jaki teraz posiadam każda zmiana będzie ulepszeniem.
Chciałbym dostać kilka porad opini lub cokolwiek, każda odpowiedź będzie cenna, jednak proszę się nie wczuwać w odpowiedzi typu interfejs za 300 zł to nie interfejs czy monitory studyjne zaczynają się od 1500 za sztuke ponieważ jak już pisałem zależy mi na poprawie jakości a w tej chwili każdy zakup mi to zapewni, no ale chciałbym kupić jak najlepiej.
Sprzęt ma być przeznaczony do pracy z DAW, Vsti itd. Nie interesuje mnie wokal i niespecjalnie instrumenty choć pewnie w przyszłości z nich także chciałbym korzystać więc możecie to brać pod uwagę przy swojej opini.
Na początek interfejs wybrałem sobie:
BEHRINGER FCA 202 FIRE WIRE za 300zł nowa
M-AUDIO FIREWIRE SOLO 300zł używana
FOCUSRITE SAFFIRE + ExpressCard 450zł używana
Alesis IO4 500zł nowa
Lexicon LAMBDA 495zł nowa
Lexicon Alpha Studio 250zł nowa
M-AUDIO M-TRACK 400zł nowe
DIGIDESIGN FOCUSRITE AVID MBOX 370zł używana
ROLAND UA-33 TRI 600zł
E-MU 0404 PCIe 450 zł
Najbardziej interesują mnie opinie o ptogrubionych kartach bo o nich znalazłem najmniej opini.
Do tego proszę polecić jakiś przyzwoity odsłuch tak abym mógł się zmieścić w 1000 zł monitory bądź słuchawki. Za każdą pomoc z góry serdecznie dziękuję.