Interfejs dla początkującego

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
AdamW
Interfejs dla początkującego

Post autor: AdamW » sobota 24 sie 2013, 10:33

Witam. Przedstawie sytuacje tak:

Od niecałego roku skrobie sobie jakieś bity we fruity loopsie, pomagając sobie AKai Mpd24.

Korzystam ze zintegrowanej dźwiękówki, a mój odsłuch to członekowe kino domowe przełączone na stereo i słuchawki Panasonic za 50 zł z marketu. Komputer stacjonarny nie wymaga zmian bo to akurat mocny sprzęt.

Tak mi się trafiło że mam luźne 1000 zł i chciałbym jakoś to swoje "studio" ulepszyć a domyślacie sie że przy takim sprzęcie jaki teraz posiadam każda zmiana będzie ulepszeniem. 

Chciałbym dostać kilka porad opini lub cokolwiek, każda odpowiedź będzie cenna, jednak proszę się nie wczuwać w odpowiedzi typu interfejs za 300 zł to nie interfejs czy monitory studyjne zaczynają się od 1500 za sztuke ponieważ jak już pisałem zależy mi na poprawie jakości a w tej chwili każdy zakup mi to zapewni, no ale chciałbym kupić jak najlepiej.

Sprzęt ma być przeznaczony do pracy z DAW, Vsti itd. Nie interesuje mnie wokal i niespecjalnie instrumenty choć pewnie w przyszłości z nich także chciałbym korzystać więc możecie to brać pod uwagę przy swojej opini.

Na początek interfejs wybrałem sobie: 

BEHRINGER FCA 202 FIRE WIRE za 300zł nowa

M-AUDIO FIREWIRE SOLO 300zł używana

FOCUSRITE SAFFIRE + ExpressCard 450zł używana

Alesis IO4 500zł nowa

Lexicon LAMBDA 495zł nowa

Lexicon Alpha Studio 250zł nowa

M-AUDIO M-TRACK 400zł nowe

DIGIDESIGN FOCUSRITE AVID MBOX 370zł używana

ROLAND UA-33 TRI 600zł

E-MU 0404 PCIe 450 zł

Najbardziej interesują mnie opinie o ptogrubionych kartach bo o nich znalazłem najmniej opini. 

Do tego proszę polecić jakiś przyzwoity odsłuch tak abym mógł się zmieścić w 1000 zł monitory bądź słuchawki. Za każdą pomoc z góry serdecznie dziękuję.

Awatar użytkownika
Marc.The.Drummer
Kontakt:

Re: Interfejs dla początkującego

Post autor: Marc.The.Drummer » sobota 24 sie 2013, 14:19

Wez wpisz taki sam temat do wyszukiwarki a takich tematow bedzie milion.

http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/

AdamW

Post autor: AdamW » sobota 24 sie 2013, 15:58

...
Wez wpisz taki sam temat do wyszukiwarki a takich tematow bedzie milion....

Aleś ty pomocny... no dobra czekam na inne odpowiedzi.

versusandrzej

Post autor: versusandrzej » niedziela 25 sie 2013, 00:05

...
...
Wez wpisz taki sam temat do wyszukiwarki a takich tematow bedzie milion....

Aleś ty pomocny... no dobra czekam na inne odpowiedzi....

---

Ze swojej strony moge polecic interface firmy native Instruments - kiedys nazywalo sie to Audio KOntrol, teraz zdaje sie Audio 6 - mialem, rewelacja. Drozszy troche ale warto. 

ODPOWIEDZ