...
...
Nikt nie odpisuje - może niezbyt jasno się wyraziłem. Chodzi mi o to, że wymienione interfejsy nie mają jako takiego wejścia liniowego (rca). I zastanawiam się, czy w takim przypadku bez miksera/wzmacniacza się nie obędzie, czy wystarczy przedwzmacniacz, podłączony np. w wejście na mikrofon/instrument (duży jack).
...
Witam
Planuję kupić interfejs audio, ale te, które biorę pod uwagę nie mają jako takiego wejścia liniowego. Do interfejsu chciałbym podłączyć m. in. gramofon. Dotychczas miałem wzmacniacz i nie było problemu. I tu pojawia się pytanie - czy da się podłączyć gramofon do interfejsu audio, przy pomocy preampu? Biorę pod uwagę:
focusrite, scarlett 2i2
maudio, m-track
maudio, m-track plus ptex
presonus, audiobox usb
lexicon, omega
lexicon, lambda
akai, eie
esi, maya 44
Na tym forum się dowiedziałem, że akai i lexicon raczej są słabe... Ew. jakie inny interfejs byłby sensowny w budżecie 500zł (+/- 200zł)?
Pozdrawiam,
A....
...
Dalej nie wyrażasz się jasno bo ja np. nie wiem o co chodzi z tym brakiem wejść liniowych skoro wszystkie wskazane modele mają takowe wejścia (a ESI to zdaje się nawet na RCA), do czego w ogóle ci ten interfejs poza tym, że chcesz do niego podłączyć gramofon albo chociaż czy ten gramofon ma wbudowany przedwzmacniacz czy nie?
Pozdrawiam
Janusz...
Wcześniej gramofon miałem podłączony do wzmacniacza. I po prostu wejście liniowe kojarzy mi się z RCA. A np. scarlett 2i2 ma wejście liniowe, ale w postaci dużego jacka. Ta sama sytuacja z presonus audiobox. Poza tym wydaje mi się, że te wejścia są mono.
Interfejs potrzbuję głównie do odsłuchu tego co mam w DAW i późniejszego miksu audio. Dodatkowo, zamierzam się pozbyć wzmacniacza, więc nie wiem jak podłączyć gramofon do interfejsu. Gramofon nie ma wbudowanego przedwzmacniacza, więc pewnie będzie potrzebny zewnętrzny.
A gramofon chcę podłączyć do interfejsu, żeby słuchać płyt, a od czasu do czasu zgrać coś do DAW.
Mam nadzieję, że teraz jest jaśniej.