Witam wszystkich !
Mam problem związany z synchronizacją MIDI obu instrumentów...
Obecnie stosuje MPC jako kontroler do Motif'a na którym tworze sekcje perkusyjne i wgrywam je spowrotem do Motifa jako pattern...
Problem w tym że za każdym razem po rozłączeniu obu instrumentów pojawia sie problem z synchronizacją....
W zwiazku z tym że nie mam zaadoptowanego pomieszcenia za każdym razem po zabawie odłączam MPC od kabli MIDI od klawiszy... Po ponownym podłączeniu np na drugi dzień podczas nagrywania siatka tempa sie rozmywa - np clapy są opóźnione, bęben znajduje się sekunde poźniej - beat sie rozmywa
Szukałem na YouTube i w googlach ustawień dla obu instrumentów tak żeby całośc ściśle współgrała ze sobą i powiem tak jednego dnia wszystko gra cacy a drugiego dnia na tych samych ustawieniacxh calośc się rozpływa w siatce tempa nic nie gra tak jak trzeba
Czy na podstawie parametrów niżej ktoś mógłby mi powiedzieć co powoduje ze beaty rozplywają sie w siatce tempa ?! Ewentualnie proszę o sprawdzone już ustawienia z Motifa i MPC
Przedstawie ustawienia które mam w chwili obecnej - jednego dnia działa dobrze a drugiego wszystko sie rozplywa w czasie:
MPC 5000
Sekcja MIDI
ACTIVE TRACK RECEIVE CHANEL 1
SOFT THRU: AS TRACK
SEQUENCE CHANGE BY PROGRAM CHANGE : ON
PAD TO INTERNAL SOUND: ON
Sekcja SYNC
SYNCIN:1 (SLAVE)
MODE : MIDI CLOCK
RECEIVE : MMC ON
SYNC OUT: OFF
MOTIF XF