...
Witam,
Pracuje na samplerze akai s900. Posiada on 8 wyjść monofonicznych. Zastanawiam się nad kupnem miksera. Myślę nad trzema. Mianowicie:
-behringer xenyx 1222
-yamaha mg12/4
-soundcraft epm8
Który Waszym zdaniem byłby najlepszy? Czy ta yamaha obsłuży mi 8 wyjść mono? Albo behringer? Bo wiem, że soundcraft jest stricte mono. Mikser wykorzystywany będzie w domowym studio. Z góry dzięki za pomoc :) Pozdrawiam...
12-bitowe przetworniki robią swoje, co ;)? Każdy mixer posiadający 8 kanałów da radę - i tak będziesz robił downmix do stereo. Jedynie sprawa się komplikuje w przypadku, gdy chciałbyś podpiąć 2 wyjścia mono do jednego stereo - odpada regulacja pojedynczych kanałów, gdyż steruje się to panoramą. Większość konstrukcji w tym przedziale cenowym zawiera blok kilku wejść mono/XLR i kilku stereo.
Z racji faktu, że pracujesz na dość archaicznym sprzęcie, wodotryski, limitery, procesory efektów czy interfejs audio USB w mikserze są Ci niepotrzebne. Polecam więc poszukać czegoś używanego - dobry mixer 8xmono można kupić za cenę dobrej nastoletniej Whisky ;). Szczególnie polecam konstrukcje takie jak Yamaha AM 802 - sam posiadam RM602 i złego słowa nie dam powiedzieć.