Witam. Posiadam VSTi Arturie jak w temacie oraz klawisze Roland Juno G, jako klawiatura sterująca i kontroler midi korga - naokontrol2. Każdy z nich osobno ładnie działa z w/w arturią, a oba jednocześnie (mimo zaznaczenia w opcjach programu obu) nie. Czy jest możliwość, że y instrument widział jednocześnie oba kontrolery, czy taka jest akurat specyfika arturii? W wielu innych VSTi nie mam z tym problemu.
Arturia Analog Factory i dwa kontrolery MIDI
Re: Arturia Analog Factory i dwa kontrolery MIDI
...Witam. Posiadam VSTi Arturie jak w temacie oraz klawisze Roland Juno G, jako klawiatura sterująca i kontroler midi korga - naokontrol2. Każdy z nich osobno ładnie działa z w/w arturią, a oba jednocześnie (mimo zaznaczenia w opcjach programu obu) nie. Czy jest możliwość, że y instrument widział jednocześnie oba kontrolery, czy taka jest akurat specyfika arturii? W wielu innych VSTi nie mam z tym problemu....
oprócz ustawień globalnych masz jeszcze coś takiego jak kanały midi. być może w arturii masz wszystko na kanale pierwszym a tymczasem przy próbie podłączenia drugiego kontrolera wywala go na drugi kanał. trzeba kombinowac
oprócz ustawień globalnych masz jeszcze coś takiego jak kanały midi. być może w arturii masz wszystko na kanale pierwszym a tymczasem przy próbie podłączenia drugiego kontrolera wywala go na drugi kanał. trzeba kombinowac
oprócz ustawień globalnych masz jeszcze coś takiego jak kanały midi. być może w arturii masz wszystko na kanale pierwszym a tymczasem przy próbie podłączenia drugiego kontrolera wywala go na drugi kanał. trzeba kombinowac...
... no jasne. Olśniłeś mnie. To pewnie to. Wieczorem się pobawię. Dzięki.
No jednak nie do końca jest ok. Z poziomu DAW-u jest ok - działają i klawisze i mogę sterować nanokontrolem. Natomiast jeśli uruchamiam arturię jako samodzielny instrument, wtedy nic nie mogę zrobić: albo klawiatura albo kontroler korga (z portami midi próbowałem nic nie daje). Ale to już nie problem, bo i tak używam w DAW.