Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
-
rebib - Posty:7
Cubase 5 - problem z M-Audio
Witam wszytskich, zarejestrowałem się tutaj gdyż mam problem ze swoim Kubusiem, ale chyba zostane dłużej. Masa tutaj ciekawych informacjii :)
Mam taki problem. Na swoim win 7 64bit zainstalowanego mam Cubase 5 32bit. Do tego trochę wtyk. Wszystko działa sprawnie z wyjątkiem sterowników. Mam podłączony interfejs Fast track pro do kompa i to przez niego chce żeby wszytsko chulało :) W Device setup, mam ustawione M-audio jako kartę. I wszytsko działa jak trzeba póki nie wejdę sobię na firefoxa i tam będę chciał coś przesłuchać. Wtedy głos z cubase od razu znika. Działa to w dwie strony. Próbowałem asio 4 all ale tam też miałem problemy.
Nie sprawiałoby mi to większych problemów gdyby nie to, że jak chce sobie obejrzeć jakiś tutorial to automatycznie cubase nie wysyła mi dźwięku. Mam nadzieję że sprawe przedstawiłem w miarę jasno :)
Pozdrawiam serdecznie
-
Zbynia - Posty:7665
autor: Zbynia » piątek 14 gru 2012, 18:33
Norma - nie każda karta pozwala na współpracę asio z innymi sterownikami(WDM KS)
Zobacz czy masz w cubase ustawienie że program jak jest zminimalizowany to dopuszcza inne programy do karty - nie wiem dokładnie jak to sie nazywa
-
Zbynia - Posty:7665
autor: Zbynia » piątek 14 gru 2012, 18:34
http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?p=780439&sid=d332611485b1eb48cacf666dbc66cc72
trza szukać u źródła najlepiej
-
...
http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?p=780439&sid=d332611485b1eb48cacf666dbc66cc72
trza szukać u źródła najlepiej...
Dzięki, zaznaczyłem opcje "Relase Driver when aplication is in bacgroung"
Ale niestety dalej mam problem... :( Dalej lece na asio4all i na początku okej odtwarza się wszytsko w cubase. Wchodze na youtube Cubase automatycznie zatrzymuje dźwięk. Ale spoko moge go dalej odtwarzać Włączam Youtube (jakiś tutorial) i chwile oglądam po czym głos siada całkowicie i na przeglądarce i na Cubase :(
Proszę o pomoc... dla mnie to bardzo ważne bo ciężko sie rozwijać w takiej sytuacji :)
Zdrówka :)
-
Odinstalowałem ASIO4ALL i próbuje leciec na sterownikach M-audio. Ale dalej ten sam problem. W cubase słysze ładnie wszytsko, włączam firefoxa odpalam youtube i dźwięk z youtube leci. Daje pauze na youtube, wracam do cubase a tam taki komunikat "The ASIO sample rate is not supported by one of the USB interfaces. Please check your sync settings in the Control Panel"
Prosze pomóżcie :) Bo już tyle nad tym siedze i dalej nie mogę wymyślić
-
Witka,
zdaje się że mi się udało (sic!). A więce tak, zostałem przy sterownikach m-audio bo z asio4all nie mogłem nic wymyślić. W Cubase odznaczyłem dwie opcje a mianowicie "multi processing" i "adjust for record latency" i póki co działa tak jak chciałem! :) Victoria!
Dziękuje wszytskim za pomoc i pozdrawiam!
-
autor: rebib » niedziela 16 gru 2012, 10:49
...
Witka,
zdaje się że mi się udało (sic!). A więce tak, zostałem przy sterownikach m-audio bo z asio4all nie mogłem nic wymyślić. W Cubase odznaczyłem dwie opcje a mianowicie "multi processing" i "adjust for record latency" i póki co działa tak jak chciałem! :) Victoria!
...
Jednak problem powrócił... może ktos ma jeszcze jakieś pomysły?
-
autor: rebib » niedziela 16 gru 2012, 11:04
...
...
Witka,
...
Jednak problem powrócił... może ktos ma jeszcze jakieś pomysły?
...
Znowu ja. Chyba się udało. Mam nadzieje że na stałe. Odpowiedź na problem znalazłem tutaj http://www.youtube.com/watch?v=13KH_vrA5A8 Pozdrawiam :)