Jako że wakacje były dla mnie dosyć pracowite powoli nadchodzi przyjemniejszy czas wydawania kasy. Jedno jest pewne potrzebuję monitorów, do niedużego albo trochę pomieszczenia (nie znam jeszcze dokładnych wymiarów ,bo nadal szukam mieszkania ale myślę że da się wybrać jakieś w miarę uniwersalne monitorki) myślę ,że coś o wielkości membrany 5-6 cali powinno wystarczyć. Będą to moje pierwsze monitory, chcę się na nich czegoś nauczyć o słuchaniu, spróbować różnych patentów, jestem też DJ-em i siedzę głownie w basowej elektronice i hip-hopie dlatego miło by było żeby schodzily jak najniżej. Po wstępnym rozpoznaniu mam takich kandydatów :
- Tannoy Reveal 501a/601a (skłaniam się bardziej w kierunku tych większych ponieważ zależy mi by wyciągnąć jak najwiecej basu, o subbasie extra narazie nie ma mowy)
- Fostex PM-1 MKII
- ESI uniK 05 (na papierze wychodzą najlepiej)
Czy możecie mi coś w tym temacie doradzić ? Narazie nie mieszkam w dużym mieście także dotarcie do sklepu muzycznego jest pewnym problemem, liczę na to że po wstępnej dyskusji wyłonimy konkretnego kandydata na osłuchanie ,którego wybiorę się do sklepu (choć nadal zastanawiam się jaki to ma sens skoro nie do końca wiem na co zwracać uwagę ;).
PS. Nie znalazłem podobnego w miarę aktualnego tematu o monitorach, jeśli taki istnieje chętnie przygarnę link a ten usunę.