Witam,
Wiem, że podobnych tematów już było kilka ale jakoś nie znalazłem tam konkretnych odpowiedzi na moje wątpliwości. Jestem gitarzystą ale dość mało "obczajonym" w nowych technologiach. Zawsze swoją wiedzę poszerzałem w zakresie wzmacniaczy, gitar itp, czyli wszystkiego, czego używam na co dzień. Rodzi mi się sporo pomysłów muzycznych i nie zawsze wszystko zapamiętuję, dlatego jakiś czas temu zakupiłem Line 6 UX-1, do rejestrowania tego co głowa i dusza podyktuje.
Teraz postanowiłem wzbogacić moje granie nie tylko o prostą perkusję itp, ale i o klawisze. Nie jestem pianistą ani wielkim muzykiem jeśli chodzi o grę na tym instrumencie.
Od kilu dni wertuję mądre fora, bo nie ukrywam że w temacie midi, klawiatur, softu jestem "zielony" tzn. jedynie czytałem o tym. Szukam jakieś zgrabnej klawiatury midi. Za jej pomocą chcę tworzyć głównie podkłady - ścieżki perkusji, basu, proste zagrywki, tła, atmosferyczne granie itp. Chociaż nie wiem, w którym kierunku mnie "pociągnie" inspiracja.
Szukam czegoś dobrego jakościowo i softowo. Wiem, że za kwotę 750 zł. nie mogę liczyć na wiele. Myślę o następujących modelach - Novation Impulse 25, Novation Nocturn 25, M-Audio Axiom Pro 25.
Zastanawiam się jeszcze czy do takiego grania warto inwestować kilka stówek, czy kupić coś tańszego, a o większej ilości klawiszy.
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc