Synchronizacja tempa live
Witam. Sprawa jest pozornie prosta, ale zupełnie nie potrafię jej ogarnąć.
Chciałbym zsynchronizować tempo perkusisty do podkładów w komputerze. Wszystko live. Jak mam to zrobić?
Proszę o jasne odpowiedzi, ponieważ temat jest dla mnie skomplikowany, a bardzo zależy mi na rozwikłaniu tego problemu.
Chciałbym zsynchronizować tempo perkusisty do podkładów w komputerze. Wszystko live. Jak mam to zrobić?
Proszę o jasne odpowiedzi, ponieważ temat jest dla mnie skomplikowany, a bardzo zależy mi na rozwikłaniu tego problemu.
Re: Synchronizacja tempa live
...Witam. Sprawa jest pozornie prosta, ale zupełnie nie potrafię jej ogarnąć.
...
Chyba czegos nie rozumiem... w czym jest problem? Podaj perkusisie na słuchawki podkład z komputera i po sprawie.
...
Chyba czegos nie rozumiem... w czym jest problem? Podaj perkusisie na słuchawki podkład z komputera i po sprawie.
Jak rzadzi perkusista to jakiś trigger pownien załatwic sprawę
Jak rządzi komputer to klik na słuchawkę perkusiście
Ja często grając na żywo z pałkerem, gdzie do odpalenia sa zsynchronizowane do BPM arpeggiatory, "na czuja" je odpalam w stosunku do klika który ma pałker na słuchawkach.
Natomiast sam się zastanawiam nad jakimś bezprzewodowym rozwiązaniem żebyśmy razem mieli ten klik w uchu - o ile byłoby łatwiej na koncertach gdzie są mało referencyjne odsłuchy...
...Natomiast sam się zastanawiam nad jakimś bezprzewodowym rozwiązaniem żebyśmy razem mieli ten klik w uchu...
I w czym problem? Toż takich rozwiazań jest obecnie bez liku.
[addsig]
I w czym problem? Toż takich rozwiazań jest obecnie bez liku.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.