Reaper i kontroler MIDI

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Dawidi
Reaper i kontroler MIDI

Post autor: Dawidi » piątek 23 gru 2011, 00:07

Witam. Mam kontroler midi UMX610. Wszystko działa ładnie pięknie, ale chciałbym np móc przypisać odpowiednie przyciski i pokrętła do funkcji programu. Np żeby master volume podpisać pod jedno pokrętło, nagrywanie, pod jakiś przycisk, stop, play itp. Jest to w ogóle możliwe? Znalazłem wtyczkę która pozwala niby kontrolować, ale przypisuje się ona jako efekt do ścieżki i pozwala sobie tam coś poustawiać, ale jak to zrobić żeby przypisać to do globalnych funkcji?

Awatar użytkownika
Marc.The.Drummer
Kontakt:

Re: Reaper i kontroler MIDI

Post autor: Marc.The.Drummer » piątek 23 gru 2011, 10:43

...
Witam. Mam kontroler midi UMX610. Wszystko działa ładnie pięknie, ale chciałbym np móc przypisać odpowiednie przyciski i pokrętła do funkcji programu. Np żeby master volume podpisać pod jedno pokrętło, nagrywanie, pod jakiś przycisk, stop, play itp. Jest to w ogóle możliwe? Znalazłem wtyczkę która pozwala niby kontrolować, ale przypisuje się ona jako efekt do ścieżki i pozwala sobie tam coś poustawiać, ale jak to zrobić żeby przypisać to do globalnych funkcji?...

Kolega słyszał o takiej funkcji jak MIDI Learn? Jest ona w każdym DAW dostępna. Poszperaj w instrukcji obsługi a bedziesz wiedzial co i jak :)

http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/

ODPOWIEDZ