Witam. Mam kontroler midi UMX610. Wszystko działa ładnie pięknie, ale chciałbym np móc przypisać odpowiednie przyciski i pokrętła do funkcji programu. Np żeby master volume podpisać pod jedno pokrętło, nagrywanie, pod jakiś przycisk, stop, play itp. Jest to w ogóle możliwe? Znalazłem wtyczkę która pozwala niby kontrolować, ale przypisuje się ona jako efekt do ścieżki i pozwala sobie tam coś poustawiać, ale jak to zrobić żeby przypisać to do globalnych funkcji?
Reaper i kontroler MIDI
- Marc.The.Drummer
- Kontakt:
Re: Reaper i kontroler MIDI
...
Witam. Mam kontroler midi UMX610. Wszystko działa ładnie pięknie, ale chciałbym np móc przypisać odpowiednie przyciski i pokrętła do funkcji programu. Np żeby master volume podpisać pod jedno pokrętło, nagrywanie, pod jakiś przycisk, stop, play itp. Jest to w ogóle możliwe? Znalazłem wtyczkę która pozwala niby kontrolować, ale przypisuje się ona jako efekt do ścieżki i pozwala sobie tam coś poustawiać, ale jak to zrobić żeby przypisać to do globalnych funkcji?...
Kolega słyszał o takiej funkcji jak MIDI Learn? Jest ona w każdym DAW dostępna. Poszperaj w instrukcji obsługi a bedziesz wiedzial co i jak :)
http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/