.........Znalazłeś jakąś konkurencje cenowa dla ikey?Wiesz zawsze to lepsze od wieżyczki :).Ciekawe jak to gra z subwooferem bo on ma podział pasma między sub a satelity...
Wiesz konkurencja w tej cenie raczej znikoma lub żadna, ale zwróciłem jeszcze uwagę na nie jakie IMG STAGE LINE SOUND-65 SW, jest recenzja na stronie EiS:
http://www.eis.com.pl/virtual/article.php?sid=2091
Wydają się być niezłe, aczkolwiek są zdeka droższe i mają bass reflex z tyłu co nie dokońca wydaje mi sie dobrym pomysłem aczkolwiek moge się mylić. Co do mojej wieżyczki heh to już długi czas na niej operuje, ale chce rzeczywiście poprawić jakość mixów ( w których niestety specem nie jestem, ale będe walczył heh). Co do monitorów to jeszcze BEHRINGER Pro TRUTH B1031A, ale jeśli o nie chodzi mam jakieś wątpliwości. Pozdrawiam...
IMG STAGE LINE SOUND-65 SW <-- polecam te monitory. Mam je około roku i są świetne.. przez wyborem słuchałem np. KRK RP 5 i RP 6, Alesis 520 i nEar05 EX i zdecydowałem się na IMG.
Dodatkowo konsultowałem się z Panem Tomasz Wroblewski, który testował te monitory w EIS i pytałem o wybór IMG vs Fostex PM1 (czyli ok. 1100 zł vs ok. 1800 zł) i oto część odpowiedzi:
"IMG to naprawdę bardzo przyzwoite monitory w kontekście ceny, ale i
Fosteksom (mowa o mk2) nic nie brakuje. Myślę jednak, ze porównanie
PM1 z Sound 65 wypadnie zdecydowanie bardziej korzystnie dla tych
drugich. " ..." Zostawiliśmy je w naszym redakcyjnym studiu jako punkt odniesienia i wciąż jesteśmy
zdziwieni jak wiele renomowanych marek monitorów, często dużo
droższych, nie jest w stanie im dorównać."
Na pewno nie będziesz żałował. Pozdrawiam...
IMG Oceny ma dobre, ale niewiem czy ten tylni bass reflex nie będzie problemem. Nie posiadam za bardzo miejsca żeby postawić te monitorki (przynajmiej) metr od ściany. EiS proponuje trick w postaci wytłumienia bass reflexu gąbką, ale na ile sie to sprawdza i jak to wpływa na dźwięk tego niewiem i nie napsiali. A co myślicie o SINN 7 DIEBOX 8 ? troche duże, niewiem jak osiągi ale cena niezła.