Witam !
Nie dowiedziałem się, więc piszę jeszcze raz: jakią kartę ADAT potrzebuję do komputera i jaką do miksera YAMAHA 02r by działał on jako interfejs audio?
Pozdrawiam.
Yamaha 02r i ADAT
Re: Yamaha 02r i ADAT
adat to nie interfejs audio - adat to połączenie umozliwiające przesył 8 kanałów 48kHz/24 bit w tym samym czasie po światłowodzie...
jakie karty? oryginal yamahy do miksera i choćby emu 1212m (tanie bywają jak barszcz - swoją sprzedałem za 250 zeta - podejrzewam że nic tańszego mającego adat in/out nie znajdziesz) do kompa
plus swiatłowody toslink(ale to grosze)
aha gdyby był problem to może karta TDIF (Tascam) i MOTU posiadajacy takie wejścia/wyjścia?
:-)
na cuda nie licz - ten mikser jest już bardzo stary i niewiele rzeczy można tanio dokupić o cudach jak firewire i 32 kanały in/out można zapomnieć....
jak miałbyś mozliwośc to może warto zainteresować się mikserami Tascam?jakosciowo praktycznie to samo a właśnie dzięki firewire pozwalają na wiele wiecej i działa to nawet na win7
yamaha ma marny support
na cuda nie licz - ten mikser jest już bardzo stary i niewiele rzeczy można tanio dokupić o cudach jak firewire i 32 kanały in/out można zapomnieć....
jak miałbyś mozliwośc to może warto zainteresować się mikserami Tascam?jakosciowo praktycznie to samo a właśnie dzięki firewire pozwalają na wiele wiecej i działa to nawet na win7
yamaha ma marny support
...aha gdyby był problem to może karta TDIF (Tascam) i MOTU posiadajacy takie wejścia/wyjścia?...
Mam dwie te karty CD8-TDII (Tascam Digital Audio Interface (TDIF-1)). Mówisz np. o MOTU PCI 424 ? To jest lepszym rozwiązaniem niż CD8-AT i emu 1212m?
Na Tascama to już zapóźno, ale przecież jak kupię te karty to też będzie działać na Win 7, prawda? :)