Witam,
Jestem szcześliwym posiadaczem KORG M50, lecz od pewnego czasu głowie się, jak zgrać poszczególne ścieżki do Apple Logic Studio.
KORG jest połączony z Mac Bookiem kablem USB, istnieje także możliwość podłączenia go poprzez interfejs Saffrine PRO 24 DSP.
Czy można zgrać z KORG M50 utwór wykonany w SEQ ?
Pozdrawiam, Lepix
Eksport ścieżek z KORG M50
Re: Eksport ścieżek z KORG M50
...
Witam,
Jestem szcześliwym posiadaczem KORG M50, lecz od pewnego czasu głowie się, jak zgrać poszczególne ścieżki do Apple Logic Studio.
KORG jest połączony z Mac Bookiem kablem USB, istnieje także możliwość podłączenia go poprzez interfejs Saffrine PRO 24 DSP.
Czy można zgrać z KORG M50 utwór wykonany w SEQ ?
Pozdrawiam, Lepix...
Cześć. po prostu podłącz M50 do interfejsu audio, ustaw w DAWie takie samo tempo jak na sekwencerze M50, ustaw wejście na to, na które podajesz sygnał z M50, uruchom nagrywanie i włącz odtwarzanie utworu w M50.
Jak chcesz zgrac cały utwór to odtwarzaj wszystko, a jak poszczególne ścieżki, to musisz ustawic dana sciezke w tryb solo i ja zgrac, jak powyżej. I tak na kolejne ścieżki w Logicu.
Potem juz tylko kosmetyka, tzn. wyrównanie ścieżek audio.
I już... inaczej nie da rady, chyba że jakos zrzucisz pliki midi, ale wtedy musisz w Logicu od nowa ustawic barwy syntezatorowe,
[addsig]
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.