Korg MicroX i sequencer

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
maarkuss
Korg MicroX i sequencer

Post autor: maarkuss » poniedziałek 06 gru 2010, 22:43

No niestety ale nie ma to sequencera !!!
Napiszcie czy są jakieś dodatkowe urządzenia , które można podłączyć i będzie to służyło jako sequencer, bo zgrywanie sladow na komputer sie mija z celem, (sekwencer zewnętrzny, programowy lub sprzętowy - jakie, i jak to działa) wogule to ten MicroX do czego sluzy to cholerstwo, jaki ma cel zastosowanie tej klawiatury? ewentualnie co mogę kupic (klawiature) dobrą tanią z sequencerem

Radomir

Re: Korg MicroX i sequencer

Post autor: Radomir » poniedziałek 06 gru 2010, 23:14

...jaki ma cel zastosowanie tej klawiatury?

A jaki jest cel zastosowania kół i kierownicy w rowerze...? 

Zastanów się o co pytasz i ewentualnie spróbuj ponownie bo narazie jest kiepsko.

maarkuss

Post autor: maarkuss » poniedziałek 06 gru 2010, 23:48

...

Zastanów się o co pytasz i ewentualnie spróbuj ponownie bo narazie jest kiepsko....

No, wydaje mi się że dobrze zapytałem, ogulnie troche testowałem ten sprzęt, chodzi bardzo dobrze, 64 polifonia głosowa, podwójny arpeggiator, ( można krztałtować własne wzory, arpeggiatora, lub przerabiać), bardzo dobrze rozbudowany tryb edycji i efektów, i masteringu, i co? nie ma samplera, i seQuencera, i po co to wszystko, jezeli tego nie ma, a więc zadałem pytanie po co wogule powstał ten microX, do czego on ma służyć, ośfieć mnie bo nie wiem,  - dążeniem każdego muzyka jest złożyć kawałek, edytować go, mastering, zgrać i puścić na neta, i on to wszystko ma, ale nie ma tego najważniejszego , pozdro

Awatar użytkownika
grzygorz

Post autor: grzygorz » wtorek 07 gru 2010, 06:55

...
...

Zastanów się o co pytasz i ewentualnie spróbuj ponownie bo narazie jest kiepsko....

No, wydaje mi się że dobrze zapytałem, ogulnie troche testowałem ten sprzęt, chodzi bardzo dobrze, 64 polifonia głosowa, podwójny arpeggiator, ( można krztałtować własne wzory, arpeggiatora, lub przerabiać), bardzo dobrze rozbudowany tryb edycji i efektów, i masteringu, i co? nie ma samplera, i seQuencera, i po co to wszystko, jezeli tego nie ma, a więc zadałem pytanie po co wogule powstał ten microX, do czego on ma służyć, ośfieć mnie bo nie wiem,  - dążeniem każdego muzyka jest złożyć kawałek, edytować go, mastering, zgrać i puścić na neta, i on to wszystko ma, ale nie ma tego najważniejszego , pozdro...

To jest SYNTEZATOR. On wytwarza dźwięki, barwy... a nie służy komponowaniu całych utworów tylko i wyłącznie za jego użyciem - do tego służą stacje robocze. To co na nim zagrasz, musisz zgrać w formie audio do PC za użyciem karty dzwiekowej i programu DAW, gdzie zlożysz z elementów cały kawałek.  Można powiedziec, ze to jest taka hardware'owa wtyczka - taki Nexus na biurku (pardon.... chciałem jak najprościej) A w Nexusie samym, utworów nie złożysz, prawda?

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » wtorek 07 gru 2010, 07:13

...
...

No, wydaje mi się że dobrze zapytałem, ogulnie troche testowałem ten sprzęt, chodzi bardzo dobrze, 64 polifonia głosowa, podwójny arpeggiator, ( można krztałtować własne wzory, arpeggiatora, lub przerabiać), bardzo dobrze rozbudowany tryb edycji i efektów, i masteringu, i co? nie ma samplera, i seQuencera, i po co to wszystko, jezeli tego nie ma, a więc zadałem pytanie po co wogule powstał ten microX, do czego on ma służyć, ośfieć mnie bo nie wiem,  - dążeniem każdego muzyka jest złożyć kawałek, edytować go, mastering, zgrać i puścić na neta, i on to wszystko ma, ale nie ma tego najważniejszego , pozdro...

Kolego,
nie obaź się, ale może najpierw skończ tą podstawówkę. Naucz się czytać ze zrozumieniem, a w szczególności pisać. Będzie Ci dużo łatwiej. Jak już zdobedziesz tą tajemną wiedzę, to wtedy pomyśl o muzyce, instrumentach i zadawaniu pytań na forach.
Jak na razie, to słyszysz, że gdzieś dzwonią, tylko kompletnie nie wiesz w którym kościele?!
Myślałeś, że jak kupisz przypadkowy, poważnie nazywający się instrument, za nie wielką kasę, i podłączysz do niego czarodziejski kabelek z jednej i swojego PC z drugiej strony, wciśniesz któryś czarny albo biały klawisz to w mig na YouTube pojawi się objawienie Polskiej sceny HipHopu?! To ja Ci mówie, że takie rzeczy tylko w Erze!

ps.
Kup może na początek za 20 zł. eJay'a, ten program załatwi Ci 90% problemów o których piszesz. I nie będziesz potrzebował tej paskudnej, nie wiadomo po co wstawionej do korga klawiarury! A, do tego na potęgę będziesz mógł "składać" kawałki - ten program z pewnością Cię "ośfieci"! Pozdrawiam

Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

ODPOWIEDZ