Golden Age Project Pre 73

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
maniekpycek
Golden Age Project Pre 73

Post autor: maniekpycek » czwartek 28 sty 2010, 03:52

Czy ktoś z szanownych na tym forum testował może już preamp Golden age project pre 73.Czytałem ,że super sprzęcik za rozsądną cenę.

Awatar użytkownika
morpheus70

Re: Golden Age Project Pre 73

Post autor: morpheus70 » czwartek 28 sty 2010, 08:20

...
Czy ktoś z szanownych na tym forum testował może już preamp Golden age project pre 73.Czytałem ,że super sprzęcik za rozsądną cenę....

mam, potwierdzam! Używam do vocalu i klawiszy, brzmi świetnie. Test jest w aktualnym numerze EiS.

pozdrawiam

[addsig]
Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » czwartek 28 sty 2010, 10:10

mam, potwierdzam! Używam do vocalu i klawiszy, brzmi świetnie. Test jest w aktualnym numerze EiS.

---------------------------------------------

GAP PRE 73 jest chyba mono, jak go używasz do klawiszy?

Sam zastanawiam się nad kupnem tego przedwzmacniacza. Nie mam jak przetestować, a ciekaw jestem czy będzie duża róznica w porównaniu z moim leciwym juz tf pro P3.

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » czwartek 20 sty 2011, 23:09

Strasznie chciałbym to porównać z  IGS NE72 przy użyciu jakiegoś dobrego mikrofonu np IGS Gold Mika. Szkoda że ceny IGS wzrosły, ale widać firma zyskała już renomę by brać swoje: D

Radomir

Post autor: Radomir » czwartek 20 sty 2011, 23:26

Może ma dwa...:)

Awatar użytkownika
MUSICTOOLZ

Post autor: MUSICTOOLZ » piątek 21 sty 2011, 22:26

Sam zastanawiam się nad kupnem tego przedwzmacniacza. Nie mam jak przetestować, a ciekaw jestem czy będzie duża róznica w porównaniu z moim leciwym juz tf pro P3....

Cześć!

Oczywiście, że masz jak przetestować: dzwonisz lub piszesz do Musictoolz, podajesz adres dla kuriera lub nas odwiedzasz. I chwilę później wychodzisz z GAP Pre 73 pod pachą. Albo dwoma, bo to bardzo często stosowane rozwiązanie.

Co więcej, wiele osób kupuje na przykład nie dwa przedwzmacniacze, ale osiem, bo ze względu na relację ceny do brzmienia świetnie nadają się do profesjonalnych rejestracji bębnów, i rezultat okazuje się znacznie lepszy, niż osiągnięty za pomocą konsolety wartej dwukrotnie więcej.

Nie będzie też problemu ze zorganizowaniem połączonego z wypożyczeniem testu porównawczego przedwzmacniacza IGS z Pre 73, ale nie wiem, czy od ręki.

W każdym razie: dzwońcie, piszcie, a my będziemy tak robić, żeby się udało :)

Pozdrawiam i życzę udanego weekendu,

Konrad

[addsig]
konrad@musictoolz.pl

www.musictoolz.pl

tomek4226

Post autor: tomek4226 » sobota 22 sty 2011, 13:14

...

---------------------------------------------

Sam zastanawiam się nad kupnem tego przedwzmacniacza. Nie mam jak przetestować, a ciekaw jestem czy będzie duża róznica w porównaniu z moim leciwym juz tf pro P3.
...

Przecież klawisze mogą być monofoniczne np. 1 oscylator bez FX...
Co do PRE73, szczerze mogę polecic. Różnica w porównaniu z pre z mixera Compact4 ogromna. Fajnie sprawdza się na wokalu, można uzyskać mocne nasycenie sygnału które sprawia wrażenie delikatnej kompresji. Preamp również sprawdził mi się z analogowym syntezatorem MOPHO, barwy nabrały klarowności i fajnie się odnajdywały w gęstym aranżu.
Niestety z powodów finansowych muszę sprzedać...:(

ODPOWIEDZ