...
Otóż mam taki problem, mam strasznie słąbą kartę Trust SC-5250 i zainstalowałem sterowniki Asio4all, żeby zmniejszyć trochę latencję w Abletonie. Próbowałem ustawić ten sterownik w foobarze, jak i Abletonie i wszystko byłoby OK, gdyby nie to, że grają tylko dwa przednie głośniki (posiadam komputerowe 5.1- nie ma znaczenia jakie), na standardowych sterownikach działają wszystkie, a przełącze na asio4all i zonk :(
W foobarze próbowałem włączyć Convert 5.1 to stereo i nadal nic. Gdzie może leżeć problem? Z góry dzięki za pomoc i wyrozumiałość.
Pozdrawiam...
cześć.
Przede wszystkim musisz wiedzieć, że Twoja katra nie bardzo nadaje sie do audio.... Przede wszystkim latencja ( bardzo duża ), po drugie jakość toru audio...chyba bze jestes hobbysta i nie zalezy ci na wysokiej jakosci rejestrowanego materialu.
Sterownik ASIO ( czy asio4all ) nie obsluzy ci wszystkich kanalow, jest to tylko do zastosowac stereo, wiec to jest odpowiedz na twoje pytanie.
Glosnki tez wymien na porzadne monitory ( Niekoniecznie Yamaha NS-10, ale moze cos z Alesis albo M-Audio , bedzie tez swietnie i sporo taniej ).
Ale dobra karta to podstawa. Polecam ESI Juli@ na zlacze PCI( fakt tylko 2 wejscia i 2 wyjscia ) ale baaaaardzo stabilna. Maya44e - nie pllecam, bez rewelacji, rowniez w kwestii latencji ( wieksza niz na PCI!!!! szok )
Polecam Edirola FA-101 na FireWIre - najstabilniejsze sterowniki, przyzwoita latencja... badzo dobre brzmienie preampow mikrofonowych i sprzetowy monitoring sygnalow.
ALe pamietaj - podstawa to dobry interfejs audio i monitory!!!!
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.