Samson G-Track vs sE vs Audiotechnica vs MXL USB

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
amis
Samson G-Track vs sE vs Audiotechnica vs MXL USB

Post autor: amis » poniedziałek 31 sie 2009, 11:54

Przejrzałem forum, archiwum i znalazłem tylko szczątkowe i sygnalne informacje.

Chciałbym kupić sobie sensowny mikrofon na USB. Wiem, że to rozwiązanie pośrednie i lepiej fantomowy itd, ale w tej chwili to musi mi wystarczyć. Mikrofon ma służyć nagrywaniu wokalu i gitary elektrycznej. Przeczytałem korzystną recenzję na temat Samson G-Track sprzed dwóch lat. Ale w międzyczasie pojawiły się inne mikrofony np.:

Audiotechnica AT2020 USB

MXl USB.006

sE Electronics USB1000a

Udało mi się też znaleźć opinie mówiące o tym, że MXL jest dość mocny, jasny, wręcz szklisty w górze a gorzej z dolnym pasmem.

Chciałbym prosić osoby, które użytkowały bądż znają którykolwiek z tych mikorofonów o jakieś opinie. Ewentualnie każda inna podpowiedź i wskazówka mogąca pomóc kupić dobry mikrofon na USB będzie bardzo mile widziana :)

www.psychologium.net

Daro777

Re: Samson G-Track vs sE vs Audiotechnica vs MXL USB

Post autor: Daro777 » wtorek 15 wrz 2009, 23:29

Przejrzałem forum, archiwum i znalazłem tylko szczątkowe i sygnalne informacje.

Chciałbym kupić sobie sensowny mikrofon na USB. Wiem, że to rozwiązanie pośrednie i lepiej fantomowy itd, ale w tej chwili to musi mi wystarczyć. Mikrofon ma służyć nagrywaniu wokalu i gitary elektrycznej. Przeczytałem korzystną recenzję na temat Samson G-Track sprzed dwóch lat. Ale w międzyczasie pojawiły się inne mikrofony np.:

Audiotechnica AT2020 USB

MXl USB.006

sE Electronics USB1000a

Udało mi się też znaleźć opinie mówiące o tym, że MXL jest dość mocny, jasny, wręcz szklisty w górze a gorzej z dolnym pasmem.

Chciałbym prosić osoby, które użytkowały bądż znają którykolwiek z tych mikorofonów o jakieś opinie. Ewentualnie każda inna podpowiedź i wskazówka mogąca pomóc kupić dobry mikrofon na USB będzie bardzo mile widziana :)

jak już chcesz usb to jedyny jaki mi się podoba i ma świetne opinie recenzje itp
to avantone cu-2
w dj shop można gho wychaczyc po 30-09 za jakieś 750zł

co do se elektronics to pro zaczynaja się od 2200 pod usb
a co do mxl 006usb to wiadomo praktycznie budzetowy usb-ek
lepszy wybór 008

ale za tą cene już bym wolał avantone usb
wg mnie najlepszy wybór cena/jakość
gdzieś czytałem w reckach że przebija droższe majki ale czy prawda nie wiem

chyba ten avantone cu-2 usb to jedyny usb jaki bym sobie kupił
pozdrawiam

amis

Re: Samson G-Track vs sE vs Audiotechnica vs MXL USB

Post autor: amis » środa 16 wrz 2009, 14:41

dzięki za opinię... sprawdzę teog avantone... aczkolwiek teraz, po przejrzeniu różnych miejsć jakoś najbardziej przekonuje mnie audio technica...

może ktoś jeszcze ma jakieś zdanie o wymienionych mikrofonach?

www.psychologium.net

ODPOWIEDZ