Witam!!!
Przymierzam się do kupna zestawu jak w tytule. Jeśli chodzi o wybór monitorów jestem właściwie zdecydowany na KRK (choć głównie za sprawą opini, a nie odsłuchu porównawczego), zastanawiam się tylko czy nie wykosztować się na model 8, ale czy warto do domowego studia, do pomieszczenia 3,5x4m, w którym i tak nie będzie adaptacji akustycznej? Mam też pytanie do użytkowników tych monitorów odnośnie możliwości podłączenia kilku źródeł czy jest to możliwe czy trzeba wybrać wejście bądź włożenie kabla w jedno odcina drugie?
Więcej wątpliwości mam co do interfejsu na USB. Podoba mi się ten Novation ze względu na rozwiązania konstrukcyjne oraz bardzo dobre opinie jeśli chodzi o stabilność pracy. Martwi mnie natomiast brak jakichkolwiek informacji odnośnie zastosowanych przetworników i ich jakości oraz kwestia niesymetryccznych wejść i wyjść – czy ma to znaczenie przy połączeniach w obrębie jednego biurka? Wie ktoś może jakie tam zostały zastosowane przetworniki, jak jest z dynamiką itp. Itd. Nie zależy mi na złączach cyfrowych i na przetwornikach 96kHZ i więcej bo i tak niebędę tego używał, ale może lepiej kupić E-mu 0404 USB?
KRK RP6 G2 + Novation nio 2/4
Re: KRK RP6 G2 + Novation nio 2/4
Sorki, że podbijam własny temat, ale nurtuje mnie sprawa jakości przetworników w tej Novation nio, na temat których nie ma nigdzie informacji. Na dodatek dostałem na ten temat dwie sprzeczne ze sobą opinie, gdyż jedna osoba twierdzi, iż są one lepsze niż w produktach M-Audio tej klasy, zaś druga że gorsze niż w E-mu 0202 USB. Wiem, że może nawet tej różnicy nie usłyszę, ale skoro mogę kupić coś lepszego w tej cenie i to być może znacząco to wolałbym kupić optymalnie najlepszy produkt choć wizualnie i możliwościami routingu sygnału podoba mi się ten interfejsik.