Witam wszystkich.
Próbuję sterować parametrami Korga DSS1 komunikatami sysex, wysyłam je ze sterownika Behringer BCR 2000. Instrument reaguje na poszczególne komendy, ale podczas zmiany parametrów słychać stuki w torze audio, a przy szybszym kręceniu gałką zawiesza się - milknie i nie można się dostać do niektórych stron menu. Po restarcie wszystko działa... do następnego razu. Komendy są poprawne, steruję w taki sposób syntezatorami, TX802, juno1, Kawai K4...Wszystko elegancko, a ten grymasi. Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie jak rozwiązać ten problem? A może ten typ poprostu tak ma i koniec. Proszę o pomoc.
Dziękuję,
Krzysiek
[addsig]
Korg DSS1 i sysex
Jem,śpię i robię muzykę
Re: Korg DSS1 i sysex
...Witam wszystkich.
Próbuję sterować parametrami Korga DSS1 komunikatami sysex, wysyłam je ze sterownika Behringer BCR 2000. Instrument reaguje na poszczególne komendy, ale podczas zmiany parametrów słychać stuki w torze audio, a przy szybszym kręceniu gałką zawiesza się - milknie i nie można się dostać do niektórych stron menu. Po restarcie wszystko działa... do następnego razu. Komendy są poprawne, steruję w taki sposób syntezatorami, TX802, juno1, Kawai K4...Wszystko elegancko, a ten grymasi. Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie jak rozwiązać ten problem? A może ten typ poprostu tak ma i koniec. Proszę o pomoc.
Dziękuję,
Krzysiek
...
Chyba ten typ tak ma... może komunikaty wysyłane są za szybko - starsze Korgi czasem potrzebują innych ustawień bufora.
Mimo wszystko DSS1 to strasznie fajna maszynka - zazdroszczę!
Dziękuję,
Krzysiek
...
Chyba ten typ tak ma... może komunikaty wysyłane są za szybko - starsze Korgi czasem potrzebują innych ustawień bufora.
Mimo wszystko DSS1 to strasznie fajna maszynka - zazdroszczę!
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!
Re: Korg DSS1 i sysex
Dzięki, tego się spodziewałem. Rzeczywiście to świetnie brzmiący instrument, niedoceniony przez historię. Czasem można go spotkać tanio na aukcjach, nic straconego. Na sposób zmiany prędkości przesyłu danych pomysłu nie mam , BCR tego raczej nie potrafi.
Może znajdzie się ktoś , kto rozwiązywał podobne problemy.
[addsig]
Może znajdzie się ktoś , kto rozwiązywał podobne problemy.
[addsig]
Jem,śpię i robię muzykę