Xone 3D + Cubase

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
kevinbray
Xone 3D + Cubase

Post autor: kevinbray » niedziela 01 mar 2009, 21:58

Witam,mam pewien problem poniewaz mikser Xone 3D uzywam jako zewn. karte muzyczna w cubase i chcialem sie dowiedziec czy ta karta jest dobra i odpowiednia do takich programow i do jakiej karty muzycznej mozna ja porownac bo mikser nie jest zbyt tani ale karta muzyczna moze byc czasami ala Creative audigy:) dlatego tez jezeli ktos wie i moglby mi cos o tym napisac bylbym wdzieczny.

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Re: Xone 3D + Cubase

Post autor: mlodyGrzesiek » niedziela 01 mar 2009, 22:05

...Witam,mam pewien problem poniewaz mikser Xone 3D uzywam jako zewn. karte muzyczna w cubase i chcialem sie dowiedziec czy ta karta jest dobra i odpowiednia do takich programow i do jakiej karty muzycznej mozna ja porownac bo mikser nie jest zbyt tani ale karta muzyczna moze byc czasami ala Creative audigy:) dlatego tez jezeli ktos wie i moglby mi cos o tym napisac bylbym wdzieczny....

z uwagi na jakosc produkowanych przez A&H mikserow analogowych mozna byc prawie pewnym ze nie wsadziliby tam slabej jakosci przetwornikow, jednak nie mialem do czynienia z cyfrowymi produktami tej marki wiec polegam tylko na jakosci innych produktow...

kevinbray

Post autor: kevinbray » niedziela 01 mar 2009, 22:17

......Witam,mam pewien problem poniewaz mikser Xone 3D uzywam jako zewn. karte muzyczna w cubase i chcialem sie dowiedziec czy ta karta jest dobra i odpowiednia do takich programow i do jakiej karty muzycznej mozna ja porownac bo mikser nie jest zbyt tani ale karta muzyczna moze byc czasami ala Creative audigy:) dlatego tez jezeli ktos wie i moglby mi cos o tym napisac bylbym wdzieczny....

z uwagi na jakosc produkowanych przez A&H mikserow analogowych mozna byc prawie pewnym ze nie wsadziliby tam slabej jakosci przetwornikow, jednak nie mialem do czynienia z cyfrowymi produktami tej marki wiec polegam tylko na jakosci innych produktow... ...

Dzieki za odp,jako monitory odsluchowe uzywam Alesis M1 Mk2 i szczerze powiem ze nie jestem zadowolony z dziweku i nieiwem czy to wina miksera czy tych glosnikow bo nie mam innego porownania,i jezeli chce sluchac muzyki to na mikserze musze ustawic wysokie i srednie tony prawie na maksa zeby brzmialo to jakos bo tak jak mam ustawione na off wszystkie czesotliwosci to dzwiek jest zmulony i nie czysty!!!

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » poniedziałek 02 mar 2009, 05:01

Te monitory z tego słyną.
To nie jest wina karty.
Muzyk, gitarzysta

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » poniedziałek 02 mar 2009, 09:15

jako monitory odsluchowe uzywam Alesis M1 Mk2 i szczerze powiem ze nie jestem zadowolony z dziweku i nieiwem czy to wina miksera czy tych glosnikow bo nie mam innego porownania,i jezeli chce sluchac muzyki to na mikserze musze ustawic wysokie i srednie tony prawie na maksa zeby brzmialo to jakos bo tak jak mam ustawione na off wszystkie czesotliwosci to dzwiek jest zmulony i nie czysty!!! ...

do słuchania muzyki polecam glosniki hi-fi...
mi sie dobrze miksowalo na tych alesiskach sam rozważam zakup ich do mojego studia...
http://www.myspace.com/audiophone

kevinbray

Post autor: kevinbray » poniedziałek 02 mar 2009, 09:23

...Te monitory z tego słyną.
To nie jest wina karty....
tez ta mozliwosc rozwazalem i wydaje mi sie ze to moze byc wina tych glosnikow,trzeba bedzie sprobowac i je wymienic,dzieki za pomoc pozdrawiam

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » poniedziałek 02 mar 2009, 10:56

Dzieki za odp,jako monitory odsluchowe uzywam Alesis M1 Mk2 i szczerze powiem ze nie jestem zadowolony z dziweku i nieiwem czy to wina miksera czy tych glosnikow bo nie mam innego porownania,i jezeli chce sluchac muzyki to na mikserze musze ustawic wysokie i srednie tony prawie na maksa zeby brzmialo to jakos bo tak jak mam ustawione na off wszystkie czesotliwosci to dzwiek jest zmulony i nie czysty!!! ...
A może to nie jest wina ani miksera ani głośników tylko bardzo złych nawyków słuchania na tandetnym sprzęcie HiFi z maksymalnie podbitymi basami i sopranami? Znam wiele przypadków ludzi, którzy całe życie słuchali sprzętu z maksymalnym uśmiechem dyskoteki (taki, że aż krew z uszu) a potem jak usłyszeli poprawnie płasko brzmiący zestaw audiofilski to się krzywili i nie mogli uwierzyć, że tak właśnie powinien grać dobry sprzęt.

kevinbray

Post autor: kevinbray » poniedziałek 02 mar 2009, 11:45

...Dzieki za odp,jako monitory odsluchowe uzywam Alesis M1 Mk2 i szczerze powiem ze nie jestem zadowolony z dziweku i nieiwem czy to wina miksera czy tych glosnikow bo nie mam innego porownania,i jezeli chce sluchac muzyki to na mikserze musze ustawic wysokie i srednie tony prawie na maksa zeby brzmialo to jakos bo tak jak mam ustawione na off wszystkie czesotliwosci to dzwiek jest zmulony i nie czysty!!! ...
A może to nie jest wina ani miksera ani głośników tylko bardzo złych nawyków słuchania na tandetnym sprzęcie HiFi z maksymalnie podbitymi basami i sopranami? Znam wiele przypadków ludzi, którzy całe życie słuchali sprzętu z maksymalnym uśmiechem dyskoteki (taki, że aż krew z uszu) a potem jak usłyszeli poprawnie płasko brzmiący zestaw audiofilski to się krzywili i nie mogli uwierzyć, że tak właśnie powinien grać dobry sprzęt....
Hmmmm,w sumie szczerze nigdy sie nie zastanawialem nad tym jak poprawnie powinien brzmiec kawalek i napewno tez cos w tym racji jest i to nie ulega watpliwosci ale ostanim razem jak byl u mnie kumpel ktory zajmuje sie muzyka troche dluzej niz ja tez stwierdzil ze nie pasuje mu za bardzo dzwiek,w sumie powiedzial to samo co ja ze jest on za bardzo zmulony i nie slychac dobrze srodka i gory i musialem duzo podkrecic te czestotliwosci zeby gralo to w miare poprawnie a co do samej karty muzycznej to ludzie polcaja wylacznie karty muzyczne firewire bo usb jest o wiele wolniejszym interfejsem a jak sie to ma do produkcji muzyki to nie mam pojecia!!!

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Post autor: mlodyGrzesiek » poniedziałek 02 mar 2009, 12:05

w kazdym razie na xone'a nie zwalaj bo to sprzet z najwyzszej polki...

kevinbray

Post autor: kevinbray » wtorek 03 mar 2009, 11:38

...w kazdym razie na xone'a nie zwalaj bo to sprzet z najwyzszej polki... ...
czy karty dzwiekowe USB bardziej obciążają procesor niz karty firewire?

ODPOWIEDZ