Problem z Voiceworks Plus
Witam!Mam problem tego typu, że posiadam mikrofon pojemnościowy AKG perception200. Do tej pory nie było najmniejszego problemu z nagrywaniem wokali gdyż mikrofon podłączony był bezpośrednio do miksera yamaha mx12/4. Zakupiłem m-c temu procesor voiceworks plus i po podłączeniu mikrofonu bezpośrednio do tego procesora mikrofon nie działa.Proszę o pomoc bo naprawdę nie mam pojęcia jaka jest tego przyczyna.

Re: Problem z Voiceworks Plus
...Witam!Mam problem tego typu, że posiadam mikrofon pojemnościowy AKG perception200. Do tej pory nie było najmniejszego problemu z nagrywaniem wokali gdyż mikrofon podłączony był bezpośrednio do miksera yamaha mx12/4. Zakupiłem m-c temu procesor voiceworks plus i po podłączeniu mikrofonu bezpośrednio do tego procesora mikrofon nie działa.Proszę o pomoc bo naprawdę nie mam pojęcia jaka jest tego przyczyna.
...
Hmmm, a sprawdziles podlaczajac jakiekolwiek inne zrodlo niz mikrofon do tego voiceworksa? np podepnij sound z karty muzycznej albo czegokolwiek innego, lub tez wepnij AKG w ten mikser, zas sygnal z mikserra podaj na voiceworker i sprawdz czy dziala, w ten sposob wykluczysz wine voiceworksa

Hmmm, a sprawdziles podlaczajac jakiekolwiek inne zrodlo niz mikrofon do tego voiceworksa? np podepnij sound z karty muzycznej albo czegokolwiek innego, lub tez wepnij AKG w ten mikser, zas sygnal z mikserra podaj na voiceworker i sprawdz czy dziala, w ten sposob wykluczysz wine voiceworksa
- Tasiorowski
po pierwsze, musisz uaktywnić odpowiednim przycieskiem wejście mikrofonowe, po drugie musisz złączyć PHANTOM POWER, po trzecie - odpowiednim WYJŚCIEM wyjść z voiceworksa w mikser. Jak to nie wypali, zacnzij się bać
[addsig]

[addsig]
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
...po pierwsze, musisz uaktywnić odpowiednim przycieskiem wejście mikrofonowe, po drugie musisz złączyć PHANTOM POWER, po trzecie - odpowiednim WYJŚCIEM wyjść z voiceworksa w mikser. Jak to nie wypali, zacnzij się bać
...
powyzsze zdawalo mi sie truizmem... to tak jakby poprosic uzytkownika o podpiecie telewizora do gniazdka ;P

...
powyzsze zdawalo mi sie truizmem... to tak jakby poprosic uzytkownika o podpiecie telewizora do gniazdka ;P