Mikrofon z ciepłym brzmieniem do 600 zł

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Weste
Mikrofon z ciepłym brzmieniem do 600 zł

Post autor: Weste » czwartek 18 gru 2008, 21:37

witam!
Od razu pragnę zaznaczyć ze jest to mój pierwszy post wiec proszę o wyrozumiałość.

Poszukuję mikrofonu pojemnościowego z ciepłym, basowym i głębokim brzmieniem, mikrofon będzie wykorzystywany wyłącznie do nagrywania wokalu muzyki z kategorii hip hopu.W specyfikacjach mikrofonów nie są podawane zazwyczaj takie właściwości, rozumiem ze przez ogranicznik cenowy nie ma zbyt dużego wyboru lecz proszę o pomoc.Wcześniej zastanawiałem się nad zakupem MXL 970 bądź MXL 2006 lecz z tego co wiem nie posiadają one takiego brzmienia a na tym mi najbardziej zależy.Za MXL najbardziej przemawiał niski poziom szumów i niska cena.

Do mikrofonu mam zamiar zakupić mixer soundcraft compact 4 bo podobno to najlepszy wybór w tej kategorii cenowej, i nie wiem jaka kartę dźwiękową to tego zakupić, czy warto zakupić jakaś lepsza kartę czy ograniczyć się w klasie cenowej do 150-200zł

proszę o pomoc w wyborze mikrofonu i opinię na temat mixera i karty dźwiękowej za wszystkie posty z góry dziękuje i pozdrawiam. :)

Awatar użytkownika
jonasz255

Re: Mikrofon z ciepłym brzmieniem do 600 zł

Post autor: jonasz255 » piątek 19 gru 2008, 00:22

...witam!
Od razu pragnę zaznaczyć ze jest to mój pierwszy post wiec proszę o wyrozumiałość.

Poszukuję mikrofonu pojemnościowego z ciepłym, basowym i głębokim brzmieniem, mikrofon będzie wykorzystywany wyłącznie do nagrywania wokalu muzyki z kategorii hip hopu.W specyfikacjach mikrofonów nie są podawane zazwyczaj takie właściwości, rozumiem ze przez ogranicznik cenowy nie ma zbyt dużego wyboru lecz proszę o pomoc.Wcześniej zastanawiałem się nad zakupem MXL 970 bądź MXL 2006 lecz z tego co wiem nie posiadają one takiego brzmienia a na tym mi najbardziej zależy.Za MXL najbardziej przemawiał niski poziom szumów i niska cena.

Do mikrofonu mam zamiar zakupić mixer soundcraft compact 4 bo podobno to najlepszy wybór w tej kategorii cenowej, i nie wiem jaka kartę dźwiękową to tego zakupić, czy warto zakupić jakaś lepsza kartę czy ograniczyć się w klasie cenowej do 150-200zł

proszę o pomoc w wyborze mikrofonu i opinię na temat mixera i karty dźwiękowej za wszystkie posty z góry dziękuje i pozdrawiam. :)...
Chłopie! Ridziko cikore...
A zapoczytywałeś sobie choć troszkę forum?? Bo o takim problemie to jest w pip i jeszcze troszkę postów...
Zapraszam Cię do lektury...

P.S. jest coś takiego jak "szukaj na forum" - tam kliknij!

P.S. 2. No po co znowu wypisywać po raz n-ty, że Oktava MK-319 ?

Weste

Post autor: Weste » piątek 19 gru 2008, 00:48

......witam!

proszę o pomoc w wyborze mikrofonu i opinię na temat mixera i karty dźwiękowej za wszystkie posty z góry dziękuje i pozdrawiam. :)...
Chłopie! Ridziko cikore...
A zapoczytywałeś sobie choć troszkę forum?? Bo o takim problemie to jest w pip i jeszcze troszkę postów...
Zapraszam Cię do lektury...

P.S. jest coś takiego jak "szukaj na forum" - tam kliknij!

P.S. 2. No po co znowu wypisywać po raz n-ty, że Oktava MK-319 ? ...
Przeglądałem ale o brzmieniu nie znalazłem nic naprawdę postaram się bardziej, a co do Oktava MK-319 to ludzie maja naprawdę różne zdania o tym mikrofonie

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » piątek 19 gru 2008, 07:35

Przeglądałem ale o brzmieniu nie znalazłem nic naprawdę

A wg mnie jest całkiem sporo. Wiem bo sam szukałem niedawno.

co do Oktava MK-319 to ludzie maja naprawdę różne zdania o tym mikrofonie

Owszem ale IMHO większość opinii negatywnych ma swoje źródło w podróbkach. Wg mnie oryginalna Oktava jest jak najbardziej godna polecenia.

Soundcraft Compact4 jest ok, inne godne polecenia tanie miksery to modele Behringer Xenyx. O SC4 i Xenyxach sporo wiadomości i opinii też znajdziesz już na forum. (Wiem bo sam szukałem kilka dni temu, sam akurat zdecydowałem się na Xenyxa.)

Zablokowany