EMU 1212m v2 czy ktoś używa?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
gajosmix
EMU 1212m v2 czy ktoś używa?

Post autor: gajosmix » czwartek 30 paź 2008, 00:36

Chcę kupić ten interfejs ale nie wiem jak to się sprawdza podczas pracy. Jak tak naprawdę sprawdzają się te efekty pokładowe i mikser.
Czy rzeczywiście prawdą jest, że efekty można podpinać na tracki w Sonarze np., pod wokal czy to robi się inaczej - np., na wysyłkę pod odpowiedni kanał miksera Emu ?

Awatar użytkownika
grembo

Re: EMU 1212m v2 czy ktoś używa?

Post autor: grembo » czwartek 30 paź 2008, 00:52

swietna karta, przydatny mikser - beznadziejne wtyczki :)

Awatar użytkownika
gajosmix

Post autor: gajosmix » czwartek 30 paź 2008, 01:11

...swietna karta, przydatny mikser - beznadziejne wtyczki :)

...
OJ ?!
A gdybyś mógł troszeczkę powiedzieć więcej na ten temat ... co z tym dsp ??
jak się ma wpinanie tych efektów do Sonara ?

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 30 paź 2008, 02:07

tu odsylam do wyszukiwarki tego forum :)

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » czwartek 30 paź 2008, 08:07

jak się ma wpinanie tych efektów do Sonara ?...
nie ma sie wcale, pokladowe wtyczki emu sa miernej jakosci.
w zwiazku z tym wykorzsytuje sie je najczesciej tylko przy monitoringu nagrywanego sygnalu (pomijajac monitoring DAW, otrzymujac wtedy zerowa latencje) np. dodajac EQ, kompresor lub poglos wokaliscie tylko na odsluch podczas nagrywania...
[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 30 paź 2008, 09:44

...Chcę kupić ten interfejs ale nie wiem jak to się sprawdza podczas pracy. Jak tak naprawdę sprawdzają się te efekty pokładowe i mikser.
Czy rzeczywiście prawdą jest, że efekty można podpinać na tracki w Sonarze np., pod wokal czy to robi się inaczej - np., na wysyłkę pod odpowiedni kanał miksera Emu ?

...
Karta beznadziejna slaba dynamika i w dodatku sie zepsula. Teraz mam ESI JUL@ i jest 100% lepsza. Moga sobie pisac ile to E_MU ma dynamiki ale to podaja dynamike przetwornika a nie calego toru audio...
Porownujac E-MU brzmi rozlazle i malo dynamicznie a ESI JUL@ brzmi scisle i z fajnym kopem. Jesli zalezy ci na dobrym brzmieniu (tymbardziej jak bedziesz cos zgrywal np przez kompresor hardware) kupuj ESI JUL@
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

TeeR

Post autor: TeeR » czwartek 30 paź 2008, 10:03

Karta beznadziejna slaba dynamika i w dodatku sie zepsula. Teraz mam ESI JUL@ i jest 100% lepsza. Moga sobie pisac ile to E_MU ma dynamiki ale to podaja dynamike przetwornika a nie calego toru audio...
Porownujac E-MU brzmi rozlazle i malo dynamicznie a ESI JUL@ brzmi scisle i z fajnym kopem. Jesli zalezy ci na dobrym brzmieniu (tymbardziej jak bedziesz cos zgrywal np przez kompresor hardware) kupuj ESI JUL@...
uuuu... odważnie

TeeR

Post autor: TeeR » czwartek 30 paź 2008, 10:13

Porownujac E-MU brzmi rozlazle i malo dynamicznie a ESI JUL@ brzmi scisle i z fajnym kopem. Jesli zalezy ci na dobrym brzmieniu (tymbardziej jak bedziesz cos zgrywal np przez kompresor hardware) kupuj ESI JUL@...

A co przepraszam karta może namieszać jak nie ma preampu. We/wy liniowym??? A może to mikser DSP degraduje brzmienie?

thedroid

Post autor: thedroid » czwartek 30 paź 2008, 10:35

...Karta beznadziejna slaba dynamika i w dodatku sie zepsula. Teraz mam ESI JUL@ i jest 100% lepsza. Moga sobie pisac ile to E_MU ma dynamiki ale to podaja dynamike przetwornika a nie calego toru audio...

A co przepraszam karta może namieszać jak nie ma preampu. We/wy liniowym??? A może to mikser DSP degraduje brzmienie? ...
wystarczy poczytac wiecej postow kolegi lukasza aby stwierdzic ze kazda jego wypowiedz nalezy traktowac z duzym przymruzeniem oka ;)

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » czwartek 30 paź 2008, 10:47

Hmm mam tą kartę i nie zauważyłem podobnych objawów, ESI nie testowałem ale od razu 100% lepsza?

Pozdrawiam
[addsig]
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...

ODPOWIEDZ