Absynth + Nuendo

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
clavish
Absynth + Nuendo

Post autor: clavish » środa 09 kwie 2008, 16:06

Witam
mam problem - kiedy odpalam Absyntha w nuendo (poprzez fire-wire - a moze cos innego - niestety nie znam sie, ale odpala sie jako vst instrument - nie wiem czy to to samo;)) to nie moge grac na nim uzywajac klawiatury midi (choc sygnal midi z klawiatury normalnie do nuendo dochodzi). Gdy odpalam absyntha zwyczajnie (bezposrednio - nie poprzez nuendo)- wszystko gra. Z reasonem np nie mam tego problemu. Wracajac do absyntha - moge go tylko uzywac gdy wpuszcze do niego nagrana w nuendo sciezke midi, lub kliajac myszka na jego wirtualne klawisze- ale co zrobic zebym mogl normalnie grac uzywajac zewnetrznej klawiatury (w moim przypadku to korg triton extreme)????

PS - przez przypadek wcisnalem gdzies funkcje "freeze" na sciezce od absyntha i wyskoczylmi komunikat ze instrument jest niepodlaczony - byc moze to ma jakies znaczenie?

Awatar użytkownika
preceli

Re: Absynth + Nuendo

Post autor: preceli » środa 09 kwie 2008, 16:23

...mam problem...

Masz Reasona, Absyntha i Nuendo (full many wypas) i nie wiesz jak skonfigurować zewnętrzną klawiaturę. Czyli nie potrafisz sobie poradzić z najprostszą sprawą. Znaczy się jest źle z tymi programami! Pisałeś już do producentów?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

clavish

Post autor: clavish » środa 09 kwie 2008, 16:34

......mam problem...

Masz Reasona, Absyntha i Nuendo (full many wypas) i nie wiesz jak skonfigurować zewnętrzną klawiaturę. Czyli nie potrafisz sobie poradzić z najprostszą sprawą. Znaczy się jest źle z tymi programami! Pisałeś już do producentów?
...
no wlasnie gdyby to bylo takie proste to bym to zrobil ;) Wydaje mi sie ze to kwestia jakiegos ustawienia w nuendo - bo np jak odpalam absyntha poprzez fruity Loopa to wszystko gra. Tylko ze nie lubie fruity loopa - wole nuendo ;)

clavish

Post autor: clavish » środa 09 kwie 2008, 16:37

.........mam problem...
[Post edytowany przez Admina w dniu 09/04/2008]

clavish

Post autor: clavish » czwartek 10 kwie 2008, 19:02

cholerka - czyzby nikt nie potrafil mi pomoc???

richtig

Post autor: richtig » czwartek 10 kwie 2008, 19:50

...cholerka - czyzby nikt nie potrafil mi pomoc??? ...

Nie. Po prostu nikomu się nie chce. I się nie dziwię :)
Nuedno Tutorial - Youtube
ew poszukaj tutoriali do Cubase'a - obsługa podobna
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
osisko

Post autor: osisko » czwartek 10 kwie 2008, 20:09

...cholerka - czyzby nikt nie potrafil mi pomoc??? ...
RTFM
www.osa-project.com

ODPOWIEDZ