Mikrofon studyjny, przedwzmacniacz...?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
ciuciom
Mikrofon studyjny, przedwzmacniacz...?

Post autor: ciuciom » piątek 31 sie 2007, 10:58

Po pierwsze czy są programy imitujące prace przed wzmacniaczy wokalno-instrumentalnych? W jakim programie najlepiej nagrywać wokal i czy opłaca się inwestować w mikrofon niemając przedwzmaka tzn. mój budżet na dzień dzisiejszy wynosi ok. 550zł ale wchodzi w grę też sprzęt używany. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
stevelukather

Re: Mikrofon studyjny, przedwzmacniacz...?

Post autor: stevelukather » piątek 31 sie 2007, 11:14

...Po pierwsze czy są programy imitujące prace przed wzmacniaczy wokalno-instrumentalnych? W jakim programie najlepiej nagrywać wokal i czy opłaca się inwestować w mikrofon niemając przedwzmaka tzn. mój budżet na dzień dzisiejszy wynosi ok. 550zł ale wchodzi w grę też sprzęt używany. Pozdrawiam...
Jakis tani majk na USB?Bez preampu i karty dzwiekowej nagrywasz prosto do softu.Nie ma znaczenia w jakim sofcie nagrywasz wokal,to nie dodaje jakosci lub ujmuje.Jaki kupisz(sciagniesz z sieci) taki bedziesz mial.Cen poszukaj w necie.
[addsig]

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 31 sie 2007, 11:22

...Po pierwsze czy są programy imitujące prace przed wzmacniaczy wokalno-instrumentalnych? W jakim programie najlepiej nagrywać wokal i czy opłaca się inwestować w mikrofon niemając przedwzmaka tzn. mój budżet na dzień dzisiejszy wynosi ok. 550zł ale wchodzi w grę też sprzęt używany. Pozdrawiam...
Nie wiem jaką masz karte dźwiękową, ale ja bym za te 550 PLN-ów dobrego dynamika kupił. Ale na początek jakiś mic na uSB to też nie głupi pomysł.

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 31 sie 2007, 13:49

mikrofon i preamp to 3/4 sukcesu dobrej rejestracji - karta juz duzo mniej wazna bo mozna w nia wejsc nawet cyfrowo......program pomijalny

na mikrofonie i preampie nie ma co oszczedzac bo niskiej ich jakosci niczym nie poprawisz

ODPOWIEDZ