M-Audio Fast-Track i Cubase LE - problem z nagraniem gitary

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Zwan
M-Audio Fast-Track i Cubase LE - problem z nagraniem gitary

Post autor: Zwan » środa 22 sie 2007, 23:24

Witajcie. Jestem nowy i nie fakajcie na mnie atchok :).
Przedstawie szybko swoją sytuacje.
Jestem kompozytorem, nagrywałem swoje kawałki w sposób ostro lamerski, czyli przykładałem mikrofon do wzmacniacza i nagrywałem poszczególne ścieżki za pomocą lamerskiego Audacity.
Ale niedawno kupiłem nową gitarke i (uwaga uwaga) M-Audio FastTrack czyli interfejs audio. Jestem w posiadaniu Cubase LE. A do FastTracka dostałem GTPlayer - wtyczki VST.

Teraz czas na pytanie:
[szukałem 3 dni odpowiedzi czy jakiejś instrukcji co i jak ale po prostu nie dałem rady, nie mówcie, że nie próbowałem].
Kiedy dodaje w Cubase nową ścieżkę Audio i probuje nagrać gitarę - cisza. Kiedy dodam następną - działa! Czyli jeśli dodam ścieżki Audio:
1
2
3
4
5
6
7
8
Nagrywanie działa w 2 4 6 i 8. Ale to można przeżyć chociaż nie wiem dlaczego tak jest. Problem mam z odpaleniem moich kochanych efektów VST. Odpalam w "Device" GTPlayer i widze go pięknie jednak nie wiem co zrobić, żeby zarejestrować zefektowane brzmienie gitary.

Proszę, pomocy.
Błagam, jestem nadciśnieniowcem i powoli dostaje wylewu.

ODPOWIEDZ