obróbka wolkalu - co jest mi potrzebne?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
moniek
obróbka wolkalu - co jest mi potrzebne?

Post autor: moniek » piątek 27 lip 2007, 11:01

witam, mam wielką prośbę - otóż możecie mi powiedzieć co jest niezbędne do obróbki wokalu? Od kilku lat gram na klawiszach z zamiłowania, nie po imprezach. Chciałby sobie troszkę pośpiewać a wokal mam naprawdę nie ciekawy. Kupiłem sobie dwa mikrofony shura i nie wiem co jeszcze bym potrzebował do zmiany barw głosu? jakiś harmonizer czy wokalizer czy też pogłos? naprawdę się nie znam.
Wielkorotnie słyszałem jak "człowiek orkiestra" co utwór śpiewa inną barwą głosu np. krawczyka, smolenia, stachursky, jakieś chórki itp. i wychodziło to naprawdę niesamowicie. Doradzcie mi proszę co bym musiał zakupić by mój głos był joć troszkę akceptowalny dla ucha :), pozdrawiam

Awatar użytkownika
dejote

Re: obróbka wolkalu - co jest mi potrzebne?

Post autor: dejote » piątek 27 lip 2007, 11:10

...witam, mam wielką prośbę - otóż możecie mi powiedzieć co jest niezbędne do obróbki wokalu? Od kilku lat gram na klawiszach z zamiłowania, nie po imprezach. Chciałby sobie troszkę pośpiewać a wokal mam naprawdę nie ciekawy. Kupiłem sobie dwa mikrofony shura i nie wiem co jeszcze bym potrzebował do zmiany barw głosu? jakiś harmonizer czy wokalizer czy też pogłos? naprawdę się nie znam.
Wielkorotnie słyszałem jak "człowiek orkiestra" co utwór śpiewa inną barwą głosu np. krawczyka, smolenia, stachursky, jakieś chórki itp. i wychodziło to naprawdę niesamowicie. Doradzcie mi proszę co bym musiał zakupić by mój głos był joć troszkę akceptowalny dla ucha :), pozdrawiam
...
Przedewszystkim to http://warsztaty-wokalne.w.interia.pl/index3.html
Bo urządzenia nie zaśpiewają za ciebie.
TC Hlicon Voice Pro świetnie zmienia głos - ale to raczej nie na twoją kieszeń...
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

WBH-2006

Post autor: WBH-2006 » piątek 27 lip 2007, 14:06

Dla Cie bedzie dobre Melodyne

Awatar użytkownika
piosenkarz

Post autor: piosenkarz » piątek 27 lip 2007, 23:10

ten facet orkiestra to chyba był mini dysk :P

ODPOWIEDZ