Gramofon + preamp
Wiem że było, problem w tym że mój misterny plan podłączenia opierający się na to co wskazała wyszukiwarka nie chce działać, nie wiem czemu.
- Mam zwykłą kartę zintegrowaną (sic!)
- Przedwzmacniacz Monacor SPR-4
- Gramiec to Technics SL-Q3
- Kabelek mały jack stereo/2xRCA
Za dużo możliwości nie mam jak to podłączyć, więc wpinam gramiec pod preampa, z preampa idzie kabelek z małym jackiem prosto w line in. I nie gro. Jak zrobić by groło? ;)
Bawiłem się w ustawieniach karty, widzi że coś zostało podłączone, ale nie ma zamiaru choćby zapiszczeć. Ktoś ma jakiś pomysł?
Za dużo możliwości nie mam jak to podłączyć, więc wpinam gramiec pod preampa, z preampa idzie kabelek z małym jackiem prosto w line in. I nie gro. Jak zrobić by groło? ;)
Bawiłem się w ustawieniach karty, widzi że coś zostało podłączone, ale nie ma zamiaru choćby zapiszczeć. Ktoś ma jakiś pomysł?
Re: Gramofon + preamp
...Wiem że było, problem w tym że mój misterny plan podłączenia opierający się na to co wskazała wyszukiwarka nie chce działać, nie wiem czemu.
Bawiłem się w ustawieniach karty, widzi że coś zostało podłączone, ale nie ma zamiaru choćby zapiszczeć. Ktoś ma jakiś pomysł? ...
Syćko łodłoncyć,podmuchać,psedmuchać, zdrowaśki ze tsy łodmówić i bedzie groło jak satan jaki wyrodny!!!
A tak na serio to trudno wyczuć, może gain w preampie,może kabelek wariacki jakiś, ale najpewniej coś z kartą...
Bawiłem się w ustawieniach karty, widzi że coś zostało podłączone, ale nie ma zamiaru choćby zapiszczeć. Ktoś ma jakiś pomysł? ...
Syćko łodłoncyć,podmuchać,psedmuchać, zdrowaśki ze tsy łodmówić i bedzie groło jak satan jaki wyrodny!!!
A tak na serio to trudno wyczuć, może gain w preampie,może kabelek wariacki jakiś, ale najpewniej coś z kartą...
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman
może źle wybrałeś źrudło dzwieku w mixerze systemowym.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
A tak na serio to trudno wyczuć, może gain w preampie,może kabelek wariacki jakiś, ale najpewniej coś z kartą......
http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal/212/12/48/212124811
kabelek
http://www.deejayshop.com.pl/shop/images/Monacor/spr.jpg
preamp (tu wyższy model bo 6'czka hehe) takiego czegoś jak gain w tej kosteczce nie uświadczyłem, same miejsca na wpięcie kabli.
ustawienia dziwku w mikserze windowsa - wejscie line in
zasilanie preampu
polaczenie igly z ramieniem
jak to wszystko wyglada??
zasilanie preampu
jak to wszystko wyglada??
...ustawienia dziwku w mikserze windowsa - wejscie line in
zasilanie preampu
jak to wszystko wyglada??...
Wygląda wyśmienicie, tylko nie chce działać ;/ Może zwalony mam preamp?
zasilanie preampu
jak to wszystko wyglada??...
Wygląda wyśmienicie, tylko nie chce działać ;/ Może zwalony mam preamp?

no to prosto
podlacz gramofon pod mic in - albo line in i zobacz czy gra
potem podlacz preamp pod line out(tylko scisz do bardzo niskiego poziomu) i wyscie pod line in i zobacz czy gra....
potem podlacz preamp pod line out(tylko scisz do bardzo niskiego poziomu) i wyscie pod line in i zobacz czy gra....
...no to prosto
potem podlacz preamp pod line out(tylko scisz do bardzo niskiego poziomu) i wyscie pod line in i zobacz czy gra.......
Dzięki za radę Zbynia, ale już doszedłem w czym był problem - nie wybrałem opcji "nagrywania" tylko czekałem aż mi zagra samo z siebie, oj ja niemądry.. Tak czy siak jeśli chce posłuchać sobie płyt to jedyne wyjście dla mnie to odpalić Audiacity czy program w tym stylu?
potem podlacz preamp pod line out(tylko scisz do bardzo niskiego poziomu) i wyscie pod line in i zobacz czy gra.......
Dzięki za radę Zbynia, ale już doszedłem w czym był problem - nie wybrałem opcji "nagrywania" tylko czekałem aż mi zagra samo z siebie, oj ja niemądry.. Tak czy siak jeśli chce posłuchać sobie płyt to jedyne wyjście dla mnie to odpalić Audiacity czy program w tym stylu?
Dzięki za radę Zbynia, ale już doszedłem w czym był problem - nie wybrałem opcji "nagrywania" tylko czekałem aż mi zagra samo z siebie, oj ja niemądry.. Tak czy siak jeśli chce posłuchać sobie płyt to jedyne wyjście dla mnie to odpalić Audiacity czy program w tym stylu? ...
Jakość tragedia, głośniejszy szum niż muzyka.. jakieś wyjście z sytuacji ktoś zna nie wiążące się z dalszymi inwestycjami? Ewentualnie co może być przyczyną?
Jakość tragedia, głośniejszy szum niż muzyka.. jakieś wyjście z sytuacji ktoś zna nie wiążące się z dalszymi inwestycjami? Ewentualnie co może być przyczyną?
karta zintegrowana nie wymaga audacity - wystarczy ze podlaczysz cos pod line in i po odpowiednim ustawieniu miksera musi grac
oczywiscie jakosc sygnalu do i z karty jest dosc niska jednak nie na tyle zeby strasznie szumialo...
oczywiscie jakosc sygnalu do i z karty jest dosc niska jednak nie na tyle zeby strasznie szumialo...