Posiadam komputer z procesorem Atlona 1,7XP;kartę dźwiękową zintegrowaną na płycie,kartę dźwiękową Creative Audio PCI posiadającą port MIDI oraz keyboarda TS61 posiadającego wyjście MIDI wraz z kablem do do podłączenia portów MIDI.
Moje pytanie jest następujące- jakie oprogramowanie jest mi jeszcze
potrzebne abym mógł wykorzystać klawiaturę keyboarda do gry
w trybie rzeczywistym jak na profesjonalnym sprzęcie.Lubię się zrelaksować grając na keyboardzie lecz ma on bardzo prymitywne dźwięki które już mi się znudziły.
Proszę doradźcie co zrobić.
Pozdrawiam
Jak mogę wykorzystać ten sprzęt?
-
- Kontakt:
Re: Jak mogę wykorzystać ten sprzęt?
poczytaj o ableton live, cubase, logic, sonar, fl studio, orion, project5... itp
poczytaj o VSTi DXi...
poczytaj o reason3...
i....
i... wybierz coś odpowiedniego dla siebie
pozdrawiam
[addsig]
poczytaj o VSTi DXi...
poczytaj o reason3...
i....
pozdrawiam
[addsig]
http://www.myspace.com/audiophone
...poczytaj o ableton live, cubase, logic, sonar, fl studio, orion, project5... itp
poczytaj o VSTi DXi...
poczytaj o reason3...
i....
pozdrawiam
...
Dzięki za podpowiedź.Ja w tym temacie jestem początkujący w związku z czym byłbym wdzięczny za konkretne namiary na programy.Ponadto chyba trudno mi będzie samemu sprawdzać poszczególne programy gdyż zapewne długo by to trwało.Prosiłbym o gotowe podpowiedzi jeżeli to możliwe.
Dzięki !
poczytaj o VSTi DXi...
poczytaj o reason3...
i....
pozdrawiam
...
Dzięki za podpowiedź.Ja w tym temacie jestem początkujący w związku z czym byłbym wdzięczny za konkretne namiary na programy.Ponadto chyba trudno mi będzie samemu sprawdzać poszczególne programy gdyż zapewne długo by to trwało.Prosiłbym o gotowe podpowiedzi jeżeli to możliwe.
Dzięki !
Dzięki !...
http://www.kvraudio.com/get.php - na tej stronie powinieneś uzyskać odpowiedzi na wszystkie nurtujące cię pytania.
Domyślam się, że chodzi Ci o zdobycie i wykorzystanie nowych, inspirujących brzmień w relaksującej grze na klawiaturze MIDI. Do tego celu będzie Ci potrzebny jakiś instrument wirtualny, zainstalowany w komputerze, który (w opcjach) posiada wersję tzw. STAND ALONE. Działa on wtedy jak zwykły moduł brzmieniowy MIDI i do obsługi nie jest potrzebny sekwencer w roli tzw. host'a. Oczywiście w takim przypadku mowa jest o grze solo jakimś brzmieniem, np. fortepianu, organów. W grze z akompaniamentem konieczny będzie sekwencer, który odtworzy podkład do Twojej gry, obojętnie czy z banków klawiatury, czy - na innych kanałach MIDI - z tego samego instrumentu wirtualnego. Z ostatnich zdobyczy bodajze sekwencer Cakewalk SONAR 6 ma najbardziej przyjazne środowisko do takiej zabawy, natomiast instrumentarium to mnóstwo opcji do wyboru. Z najlepszych (generalnej natury) poleciłbym Cakewalk Domension Pro, Sample Tank 2, Halion 2, Kontakt 2 - różnych firm. Zresztą SONAR 6 jest wyposażony w kilka instrumentów, które mogą Ci wystarczyć na godziny dobrej zabawy.
Sugerowałbym jednak inwestycję w lepszą kartę dźwiękową, jeśli brzmienie ma dla Ciebie jakieś znaczenie.
MD.
Sugerowałbym jednak inwestycję w lepszą kartę dźwiękową, jeśli brzmienie ma dla Ciebie jakieś znaczenie.
MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.