NI Guitar Rig 2 Software

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Petey
NI Guitar Rig 2 Software

Post autor: Petey » piątek 26 sty 2007, 23:26

Witam. Czy da się w w/w programie sterować za pomocą zwykłej klawiatury sterującej?? Może i pytanie banalne ale jak dotąd udało mi się znaleźć tylko opcje przyporządkowania poszczególnych klawiszy do funkcji. Jak to jest??

PS.

post jest postem grzecznościowym (pisany ze względu na problem mojego znajomego a mój)

pozdro

Awatar użytkownika
Bitrate

Re: NI Guitar Rig 2 Software

Post autor: Bitrate » sobota 27 sty 2007, 00:44

...Witam. Czy da się w w/w programie sterować za pomocą zwykłej klawiatury sterującej?? Może i pytanie banalne ale jak dotąd udało mi się znaleźć tylko opcje przyporządkowania poszczególnych klawiszy do funkcji. Jak to jest??

PS.

post jest postem grzecznościowym (pisany ze względu na problem mojego znajomego a mój)

pozdro ...
Jeśli chodzi o to, że chcesz ruszać gałką na klawiaturze i zmieniać jakiś parametr w GR to odpowiedź brzmi: tak.
Nie po to sprzedawaliby software osobno...
Chyba, że chcesz grać i mieć brzmienie gitary pod palcami, co oczywiście jest niemożliwe bo program jest trochę do innych celów.

--
pozdrawiam
j

Awatar użytkownika
Vincent-Venoir

Post autor: Vincent-Venoir » sobota 27 sty 2007, 01:05

......Witam. Czy da się w w/w programie sterować za pomocą zwykłej klawiatury sterującej?? Może i pytanie banalne ale jak dotąd udało mi się znaleźć tylko opcje przyporządkowania poszczególnych klawiszy do funkcji. Jak to jest??

PS.

pozdro ...
Mnie, testujac program udalo sie wykombinowac brzmienie.
Wystarczy syntezator, emulujacy brzmienie strun (tutaj pomogl mi rfx Slayer2), odlaczony od swojego pieca i podpiety pod Guitar Rig 2, jako efekt VST.
Wiadomo, ze nie bedzie to zadne zywe, naturalne granie, ale jako sekcja rytmiczna robic moze ;)

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » sobota 27 sty 2007, 01:12

.........Witam. Czy da się w w/w programie sterować za pomocą zwykłej klawiatury sterującej?? Może i pytanie banalne ale jak dotąd udało mi się znaleźć tylko opcje przyporządkowania poszczególnych klawiszy do funkcji. Jak to jest??

PS.

pozdro ...
Wystarczy syntezator, emulujacy brzmienie strun (tutaj pomogl mi rfx Slayer2), odlaczony od swojego pieca i podpiety pod Guitar Rig 2, jako efekt VST.
Wiadomo, ze nie bedzie to zadne zywe, naturalne granie, ale jako sekcja rytmiczna robic moze ;)...

Hmm to może zróbmy tak.
Mam MasterQ PSP. Wiesz, ja nim gram też na klawiaturze.
Naprawdę! Pod palcami mam brzmienia z Granda.

Idąc tym torem myślenia można dojść do wniosku, że niedługo efekty zaczną sprzedawać jako wirtualne instrumenty.

--
pozdrawiam
J

Awatar użytkownika
Petey

Post autor: Petey » sobota 27 sty 2007, 10:05

Wiadomo, ze nie bedzie to zadne zywe, naturalne granie, ale jako sekcja rytmiczna robic moze ;)...
Hmmm.Ciekawe. A czy jest to porównywalne z jakością GR2. Czy występuje jakaś utrata jakości brzmienia??

Awatar użytkownika
Vincent-Venoir

Post autor: Vincent-Venoir » sobota 27 sty 2007, 11:52

Hmmm.Ciekawe. A czy jest to porównywalne z jakością GR2. Czy występuje jakaś utrata jakości brzmienia??...
Nie masz zadnej utraty brzmienia, ale nie zagrasz przeciez na klawiaturze tak jak na gitarze, poza tym piec to nie wszystko, musisz miec tez dobrze brzmiaca wirtualna gitare, a czy Slayer2 Ci to zapewni - nie wiem. Jestem klawiszowcem i robilem to jako pewnego rodzaju eksperyment ;)

Awatar użytkownika
Petey

Post autor: Petey » sobota 27 sty 2007, 11:56

No ok. Ale jeśli wychodzi wersja software to jak użyć własną gitarę jako kontroler ? Bez tego dodatkowego kontrolera który jest w wersji hard

Awatar użytkownika
Vincent-Venoir

Post autor: Vincent-Venoir » sobota 27 sty 2007, 12:07

...No ok. Ale jeśli wychodzi wersja software to jak użyć własną gitarę jako kontroler ? Bez tego dodatkowego kontrolera który jest w wersji hard...
Ah, to wtedy kupujesz sobie kontroler midi.
Niekoniecznie klawiature, wystarcza Ci jakies tanie galeczki ;)

ODPOWIEDZ