Proteus X
Jestem kompletnym ignorantem, ale mam dobre chęci i problemy od początku:)
Otóż zakupiłem E-MU XBOARD 61 z dołączonym Proteusem X. Wgrałem i przy próbie otwarcia pojawia się komunikat:
There was a problem initializing the streaming engine. This is most likely caused by a driver version mismatch.
Za cholerę nie wiem o co biega. Sklep poradził mi wgranie sterowników KX, ale jak to zrobić i czy to konieczne, czy to coś da?
A chciałem po prostu grać i nagrywać...
Pomocy!
Rzymek
Otóż zakupiłem E-MU XBOARD 61 z dołączonym Proteusem X. Wgrałem i przy próbie otwarcia pojawia się komunikat:
There was a problem initializing the streaming engine. This is most likely caused by a driver version mismatch.
Za cholerę nie wiem o co biega. Sklep poradził mi wgranie sterowników KX, ale jak to zrobić i czy to konieczne, czy to coś da?
A chciałem po prostu grać i nagrywać...
Pomocy!
Rzymek
Początkujący, zielony amator...
Re: Proteus X
a jaka masz karte?proteus dziala tylko z emu - sterowniki kx z emu nie graja.....daruj sobie porady ze sklepu
-
- Kontakt:
...a jaka masz karte?proteus dziala tylko z emu - sterowniki kx z emu nie graja.....daruj sobie porady ze sklepu...
chyba z każdym sprzetem emu... ??
chyba z każdym sprzetem emu... ??
http://www.myspace.com/audiophone
......a jaka masz karte?proteus dziala tylko z emu - sterowniki kx z emu nie graja.....daruj sobie porady ze sklepu...
chyba z każdym sprzetem emu... ?...
Karta Sound Blaster Live
chyba z każdym sprzetem emu... ?...
Karta Sound Blaster Live
tomasz z nowymi kartami emu kx nie dziala - testowalem - instaluje sie wykrywa i na tym jest koniec......
co do proteusa - moje niedopatrzenie - dziala ze sprzetem emu - nie wazne czy to karta,klawka czy interfejs midi........
jesli masz live to nie pozostaje nic innego niz kx czy lepsze asio for all
proteus dziala tylko z asio jak sie nie myle.....
co do proteusa - moje niedopatrzenie - dziala ze sprzetem emu - nie wazne czy to karta,klawka czy interfejs midi........
proteus dziala tylko z asio jak sie nie myle.....
...tomasz z nowymi kartami emu kx nie dziala - testowalem - instaluje sie wykrywa i na tym jest koniec......
proteus dziala tylko z asio jak sie nie myle........
Dzięki za pomoc!
Prawdopodobnie to co znalazłem na stronie
http://kxproject.lugosoft.com/
to będą te sterowniki kx...
A asio poszukam i poproszę kogoś o zainstalowanie, bo aż taki ciemny jestem
proteus dziala tylko z asio jak sie nie myle........
Dzięki za pomoc!
Prawdopodobnie to co znalazłem na stronie
http://kxproject.lugosoft.com/
to będą te sterowniki kx...
A asio poszukam i poproszę kogoś o zainstalowanie, bo aż taki ciemny jestem

Re:
Witam,
Po pierwsze: powyższy komuniakt pojawia sie zawsze gdy nie masz podłączonej klawiatury do komputera przez np. usb!!
Najpierw zainstaluj to ca masz na płycie zatytułowanej:
EMU Xboard 61 Software/Driver Installation CDROM,
moze cie poprosic o wlaczenie klawiatury albo wyswietli komunikat jak wyzej co oznacza to samo - tylko innymi słowami :).
Aby podłączyć klawisze do kompa, połącz ja kablem usb jaki ci dali a nastepnie ustaw z tylu przelacznik na ON. Jesli sie nie właczyla to przerzuc na OFF i znowu na ON. Zawsze jesli zobaczysz komunikat po angielsku jak wyżej, pomyśl o podłączeniu i włączeniu klawitury!!!
Tak samo z proteusem jesli klawiatura nie bedzie podlaczona i wlaczona proteus przywita cie odpowiednim komunikatem i poki nic nie zrobisz niestetu dalej nie pójdzie. Po prostu klawiatura jest kluczem sprzetowym do tego oprogramowania.
Ja mialem karte dzwiekowa zintegorana z plyta na lapku i wszytsko chodzilo to tym bardziej bedzie gralo na creativie. Teraz mam saffire i tez gra :)
Pozdrawiam
edgar_lee
Witam,
Po pierwsze: powyższy komuniakt pojawia sie zawsze gdy nie masz podłączonej klawiatury do komputera przez np. usb!!
Najpierw zainstaluj to ca masz na płycie zatytułowanej:
EMU Xboard 61 Software/Driver Installation CDROM,
moze cie poprosic o wlaczenie klawiatury albo wyswietli komunikat jak wyzej co oznacza to samo - tylko innymi słowami :).
Aby podłączyć klawisze do kompa, połącz ja kablem usb jaki ci dali a nastepnie ustaw z tylu przelacznik na ON. Jesli sie nie właczyla to przerzuc na OFF i znowu na ON. Zawsze jesli zobaczysz komunikat po angielsku jak wyżej, pomyśl o podłączeniu i włączeniu klawitury!!!
Tak samo z proteusem jesli klawiatura nie bedzie podlaczona i wlaczona proteus przywita cie odpowiednim komunikatem i poki nic nie zrobisz niestetu dalej nie pójdzie. Po prostu klawiatura jest kluczem sprzetowym do tego oprogramowania.
Ja mialem karte dzwiekowa zintegorana z plyta na lapku i wszytsko chodzilo to tym bardziej bedzie gralo na creativie. Teraz mam saffire i tez gra :)
Pozdrawiam
edgar_lee
...Jestem kompletnym ignorantem, ale mam dobre chęci i problemy od początku:)
Też z tym walczyłem aż w końcu odkrycie było banalnie proste - jak zwykle :)
Kluczem jest PRAWIDłOWE zainstalowanie sterowników do klawiatury !!!
Jak najlepiej sprawdzić - odpalić w panelu sterowania aplet E-MU USB MIDI coś tam ;) Jak odpali sie pokazując ustawienia to wsio jest OK i musi działać Proteus. Jak nie to znaczy że źle zainstalowałes sterowniki. Trzeba je odinstalować i zrobić dokładnie w/g instrukcji. (kluczem jest podłączenie klawiatury zawsze do tego samego portu USB w kompie i obecność podłączonej klawiatury podczas instalacji sterów).
Ja poza klawiaturą E-MU nie mam żadnego innego sprzętu tej firmy w kompie (karta dźwiekowa m-audio) i wszystko zaczęło działać bezbłędnie.
Torin
Też z tym walczyłem aż w końcu odkrycie było banalnie proste - jak zwykle :)
Kluczem jest PRAWIDłOWE zainstalowanie sterowników do klawiatury !!!
Jak najlepiej sprawdzić - odpalić w panelu sterowania aplet E-MU USB MIDI coś tam ;) Jak odpali sie pokazując ustawienia to wsio jest OK i musi działać Proteus. Jak nie to znaczy że źle zainstalowałes sterowniki. Trzeba je odinstalować i zrobić dokładnie w/g instrukcji. (kluczem jest podłączenie klawiatury zawsze do tego samego portu USB w kompie i obecność podłączonej klawiatury podczas instalacji sterów).
Ja poza klawiaturą E-MU nie mam żadnego innego sprzętu tej firmy w kompie (karta dźwiekowa m-audio) i wszystko zaczęło działać bezbłędnie.
Torin
Powrót po latach do muzyki :) Oj trudne zadanie !!
Na razie dzięki serdeczne!
Jak znajdę chwilkę czasu to spróbuję zastosować się do Waszych rad.
I wtedy napiszę czy mi się udało.
Do miłego!
Jak znajdę chwilkę czasu to spróbuję zastosować się do Waszych rad.
I wtedy napiszę czy mi się udało.
Do miłego!
Witam!
Proteus działa!
Dzięki za podpowiedzi!
Teraz zmagam się, bo w trakcie grania "pierdzi"...
Oby do wiosny!
Rzymek
Proteus działa!
Dzięki za podpowiedzi!
Teraz zmagam się, bo w trakcie grania "pierdzi"...
Oby do wiosny!
Rzymek