Chciałbym znać opinie forowiczów na temat tej karty. słyszałem że jest nie zła.:D
Marian Trace Alpha/MIDI
Re: Marian Trace Alpha/MIDI
gdzie niby slyszales??????
marian nagle sie obudzil bo nikt tych kart nie kupowal - zostali ze starym zlomem w czasach gdy byle karta za 700 -1000 pln bila na leb ich rozwiazania.......
owszem sa firma profesjonalna ale w tych cenach kupisz rowniez inne rownie dobre albo i lepsze
marian nagle sie obudzil bo nikt tych kart nie kupowal - zostali ze starym zlomem w czasach gdy byle karta za 700 -1000 pln bila na leb ich rozwiazania.......
owszem sa firma profesjonalna ale w tych cenach kupisz rowniez inne rownie dobre albo i lepsze
heh.
mam jeszcze gdzies starego Marian Marc 4 DIGI 4/4 analog 2/2 spdif
bylo ok, stabilnie, ale brak sprzetowego miksera itd
pozniej wybor padl pomiedzy EMU1212m a Marian Marc X.
Co wplynelo ze wybralem EMU ?
- cena
- DSP (efekty)
- dolaczone oprogramowanie
- funkcjonalnosc patch mix
- jakosc
A Marian ?
- duzy plus, ze mozna rozbudowac o inne karty miarian, otrzymujac lacznie niezly pakiet in.out, ale:
- zdecydowanie wyzsza cena
- brak spzretowego DSP (efekty)
- zdecydowanie mniej atrakcyjny pakiet oprogramowania
- beznadziejna nazwa, ktora ciagle kojarzy mi sie z Krzaklewskim :>
ale jak sie maja ich nowe rozwiazania odnosnie tych Trace to nie bardzo wiem
Pozdrawiam
mam jeszcze gdzies starego Marian Marc 4 DIGI 4/4 analog 2/2 spdif
bylo ok, stabilnie, ale brak sprzetowego miksera itd
pozniej wybor padl pomiedzy EMU1212m a Marian Marc X.
Co wplynelo ze wybralem EMU ?
- cena
- DSP (efekty)
- dolaczone oprogramowanie
- funkcjonalnosc patch mix
- jakosc
A Marian ?
- duzy plus, ze mozna rozbudowac o inne karty miarian, otrzymujac lacznie niezly pakiet in.out, ale:
- zdecydowanie wyzsza cena
- brak spzretowego DSP (efekty)
- zdecydowanie mniej atrakcyjny pakiet oprogramowania
- beznadziejna nazwa, ktora ciagle kojarzy mi sie z Krzaklewskim :>
ale jak sie maja ich nowe rozwiazania odnosnie tych Trace to nie bardzo wiem
Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
Uzywam 4 kart Mariana i nie miałem nigdy z nimi problemu. Sterowniki stabilne, karty można synchronizować ze sobą. Minusem moze być rzeczywiście brak dsp fx, ale.... za to mają bezproblemowe monitorowanie sygnału bez żadnych opóźnień, niezależnie od typu sterownika.
- mlodyGrzesiek
panowie, napisze ktos cos jeszcze o tej karcie?
bo powanie zastanawiam sie nad trace alpha...
...
bo powanie zastanawiam sie nad trace alpha......
Osobiscie z 'Marianow' mialem doczynienia tylko z Trace 8, nie polecam. Mialem wiele problemow ze stabilnoscia na roznych konfiguracjach.
Co jak co, ale w Mariana juz wiecej nie zainwestuje.
Zagladajac na oficjalna strone czesto zastanawiam sie czy ta firma jeszcze istnieje... Na oficjalnym forum mozesz dopatrzec sie m. in. jak producent obiecuje 64 bitowe sterowniki juz od kilku lat.
Moze podchodze do sprawy zbyt osobiscie, ale takie jest moje zdanie na temat tej firmy.
Mysle, ze w tej cenie znajdziesz o wiele lepsze interfejsy godne uwagi.
Pozdrawiam
bo powanie zastanawiam sie nad trace alpha......
Osobiscie z 'Marianow' mialem doczynienia tylko z Trace 8, nie polecam. Mialem wiele problemow ze stabilnoscia na roznych konfiguracjach.
Co jak co, ale w Mariana juz wiecej nie zainwestuje.
Zagladajac na oficjalna strone czesto zastanawiam sie czy ta firma jeszcze istnieje... Na oficjalnym forum mozesz dopatrzec sie m. in. jak producent obiecuje 64 bitowe sterowniki juz od kilku lat.
Moze podchodze do sprawy zbyt osobiscie, ale takie jest moje zdanie na temat tej firmy.
Mysle, ze w tej cenie znajdziesz o wiele lepsze interfejsy godne uwagi.
Pozdrawiam

Ach i jeszcze obecne sterowniki ASIO dla Mariana sa niekompatybilne z Sonarem 7. Wiem z doswiadczenia swojego i innych uzytkownikow oficjalnego forum producenta.
Ogólnie Marian, olokwialnie mówiąc "wali w cewkę". Problemy są nie tylko ze sterownikami Trace'a, ale równieżdo UCON CX i wspópraca z CUBASE 4 i 5. Chyba istnieją, bo ktoś od nich odpisał mi. Oczywiście obiecali, że "in the near future" będą nowe sterowniki ASIO, ale jakoś im nie wierzę.
Dziwne, bo z tego co czytam i zes wojego doświadczenia to sama funkcjonalność ich sprzętu jest fajnie dobrana do ceny itd, a nie mogą napisać dobrych sterowników.
Dziwne, bo z tego co czytam i zes wojego doświadczenia to sama funkcjonalność ich sprzętu jest fajnie dobrana do ceny itd, a nie mogą napisać dobrych sterowników.