Wieża jako odsłuch - problem z presetami
Witam. Jako odsłuchy służą mi głośniki z wieży. Jak każda wieza i moja ma parę presetów. I tu się zaczyna problem. Zabieram sie za korekcje całego utworu. Na wieży mam ustawiony preset POP. kiedy zmieniam go na ROCK jest za dużo dołu, inaczej mówiąc pełno bassu. Kiedy znowu robie korekcje na ROCK to na popie jest malutko dołu... utwór wydaje sie jak z radia albo coś podobnego. Wiem ze fakt diametralnych zmian utworu jest oczywisty ale czy da sie zaradzić jakoś nie mając odsłuchów??
pozdrawiam
Petey
pozdrawiam
Petey
Re: Wieża jako odsłuch - problem z presetami
A wyłączyć się tego ustrojstwa nie da? We wszystkich moich dotychczasowych wieżach była opcja bypass (pod różnymi nazwami oczywiście)
www.myspace.com/pchelki
...A wyłączyć się tego ustrojstwa nie da? We wszystkich moich dotychczasowych wieżach była opcja bypass (pod różnymi nazwami oczywiście)...
Mam 2 przyciski które wpływają na dźwiek. 1 to MDSS(multi dynamic sound system) to mam włączone a drugi to EQ patt. i jak go kolejno przyciskam to mam POP CLASSIC FLAT ROCK. CLASSIC jest najbardziej z nich neutralny. Z tego co widze to raczej nie da się wyłączyć
Mam 2 przyciski które wpływają na dźwiek. 1 to MDSS(multi dynamic sound system) to mam włączone a drugi to EQ patt. i jak go kolejno przyciskam to mam POP CLASSIC FLAT ROCK. CLASSIC jest najbardziej z nich neutralny. Z tego co widze to raczej nie da się wyłączyć
P.S. Dlaczego jak zapisuje mix w WAVE LAB'ie to zmiany które wprowadziłem są niesłyszalne?? W programie słysze różnice a jak porównuje w winampie to co jest po obróbce w WL i przed obróbką to nie słysze różnicy. Czy Wave lab ma jakąś obcje importu?? jeśli tak to do tej pory jej nie znalazłem...

Poprawka. Nie importu tylko exportu...przepraszam za błąd
1. "Wieża" nie jest prawidłowym urządzeniem do odsłuchu, a już szczególnie TAKA "wieża" nie nadaje się do pracy z dźwiekiem, i kropka.
2. Używanie jakiegokolwiek programu, a szczgólnie tak złożonego jak Wavelab należy rozpocząć od lektury instrukcji obsługi.
2. Używanie jakiegokolwiek programu, a szczgólnie tak złożonego jak Wavelab należy rozpocząć od lektury instrukcji obsługi.
jak go kolejno przyciskam to mam POP CLASSIC FLAT ROCK. CLASSIC jest najbardziej z nich neutralny. Z tego co widze to raczej nie da się wyłączyć...
zawsze w wieżach jest jakiś preset, który nie zmienia charakterystyki dźwięku, np. w wieżach Philips'a jest właśnie preset "Classic". Z tego co widzę, masz jescze preset "Flat", który po polsku znaczy: płaski, jednolity, równy - a może to on? Z pewnościa któryś z tych dwóch.
zawsze w wieżach jest jakiś preset, który nie zmienia charakterystyki dźwięku, np. w wieżach Philips'a jest właśnie preset "Classic". Z tego co widzę, masz jescze preset "Flat", który po polsku znaczy: płaski, jednolity, równy - a może to on? Z pewnościa któryś z tych dwóch.
Mimo wszystko. Save As nie zapisuje zmian. Render tak samo. Moze jest osoba na tym forum która zna obsługę tego programu??
Chce jeszcze dodać ze nie kożystam za bardzo z pluginów Wave Laba tylko Waves. I w panelu Effects gdzie ładuje pluginy, i wprowadzam zmiany które nie chcą się zapisać

...Dlaczego jak zapisuje mix w WAVE LAB'ie...
...Mimo wszystko. Save As nie zapisuje zmian...
...Chce jeszcze dodać...
MB ma całkowitą rację odnośnie instrukcji
...Mimo wszystko. Save As nie zapisuje zmian...
...Chce jeszcze dodać...
MB ma całkowitą rację odnośnie instrukcji
www.myspace.com/pchelki