Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
-
DJ_Rydzyk
Korg - synteza Hyper Integrated
autor: DJ_Rydzyk » wtorek 15 sie 2006, 12:42
Witam!
Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś syntezatora Korg typu Triton (najlepiej ten pierwszy) lub Karma.
I mam do SZANOWNYCH FORUMOWICZÓW male pytanie:
"Na czym polega synteza HYPER INTEGRATED"
jak to dziala i w ogóle o co w tym chodzi. Jak to sie ma na przyklad do syntezy w Korgu M1 (bo tej juz troszkę liznąlem)
pozdrawiam
DJ_Rydzyk
-
DJ_Rydzyk
autor: DJ_Rydzyk » wtorek 15 sie 2006, 14:46
Ludzie...
Pomóżcie...
-
MB
człowieku, wyluzuj!
są wakacje, a Ty po 2 godzinach domagasz się odpowiedzi?
do takich pytań wystarczy paruminutowa sesja z google ...
-
Andżei
autor: Andżei » wtorek 15 sie 2006, 17:16
Hm........he szukasz rzeczy która mało zdradzana jest przez firmy zajmujące się opatentywaniem technik generowania dźwięku HI,AI2,AWM2 itd.
Ogólnie można powiedzieć że jest to spośób zapisu próbek i mutipróbek dźwieku (waveform) szczgółowych danych niewiem czy znajdziesz.
Skup się raczej jak one brzmią bo to jest najważniejsze :)
-
mr-hammond
autor: mr-hammond » wtorek 15 sie 2006, 17:27
...Hm........he szukasz rzeczy która mało zdradzana jest przez firmy zajmujące się opatentywaniem technik generowania dźwięku HI,AI2,AWM2 itd.
Ogólnie można powiedzieć że jest to spośób zapisu próbek i mutipróbek dźwieku (waveform) szczgółowych danych niewiem czy znajdziesz.
Skup się raczej jak one brzmią bo to jest najważniejsze :)
...
Wydaje mi sie ze koledze chodzi o edycje brzmien , powiem ze jest o wiele wieksza niz w m1, i bardziej skomplikowana, ale jesli znasz M-jedynke to szybko sie połapiesz, bo systemu kodowania nie rozpracujesz, bazujesz na multisamplach ktore dał producent czyli jak w m1.
Pozdrawiam
-
DJ_Rydzyk
autor: DJ_Rydzyk » wtorek 15 sie 2006, 18:50
Dzięki...
Właśnie o to mi chodziło...
Mam odnośnie tego jeszcze jedno pytanie. Ile multipróbek maksymalnie można ze sobą polączyć w trybie PROGRAM? (w M1 można 2).
Chodzi mi wlaśnie o takie szczegóły, bo ostatnio bawilem sie tritonem jakiś rok temu i jeszcze nie wiedzialem właściwie nic o tworzeniu nowych barw na korgu... A od ok 2 miesięcy mam w domu pożyczoną M1 i już troszkę się nauczylem.
pozdr