Cubase nagrywa mi gitarę razem z podkładem

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
darianus
Kontakt:
Cubase nagrywa mi gitarę razem z podkładem

Post autor: darianus » sobota 15 lip 2006, 12:21

Prosze pomóżcie... Cubase nagrywa mi gitare razem z podkładem na ścieżce... Gdzie mam coś przestawić żeby nagrywał samą gitare na 3 ścieżce, bo nagrywa mi razem z podkładem perkusyjnym z 1 ścieżki??

mam Cubase VST/24 Version 3.7, nagrywam w wav-ach na poszczególnych ścieżkach, midi nie używam, karta ma FUll Duplex chociaż jest zintergowana z płytą, system WIn XP SP1

bede bardzo wdzięczny za wszelkie porady

pozdrawiam serdecznie

darianus@o2.pl
[addsig]
robie podkłady na kompier, oraz gram w kapeli rockowej

Awatar użytkownika
artfro

Re: Cubase nagrywa mi gitarę razem z podkładem

Post autor: artfro » sobota 15 lip 2006, 13:09

...Prosze pomóżcie... Cubase nagrywa mi gitare razem z podkładem na ścieżce... Gdzie mam coś przestawić żeby nagrywał samą gitare na 3 ścieżce, bo nagrywa mi razem z podkładem perkusyjnym z 1 ścieżki??

mam Cubase VST/24 Version 3.7, nagrywam w wav-ach na poszczególnych ścieżkach, midi nie używam, karta ma FUll Duplex chociaż jest zintergowana z płytą, system WIn XP SP1

bede bardzo wdzięczny za wszelkie porady

pozdrawiam serdecznie

darianus@o2.pl
...
skoro karta zintegrowana z płytą to najprościej zmienić ustawienia w mikserze dołączonym do Windowsa czyli: start/wszystkie programy/akcesoria/rozrywka/regulacja głośności, lub jeśli posiadasz na pasku zadań ikonę głośniczka to kliknij ją dwukrotnie. W otwartym mikserze z menu "Opcje" wybierasz "Właściwości" i tam zaznaczasz "nagrywanie". Tam sprawdzasz czy jest zafajkowany rodzaj wejścia do jakiego masz podłączoną gitarę i wciskasz OK. W otwartym oknie zaznaczasz wejście do którego podłączyłeś gitarę i gotowe.
Powodzenia

ODPOWIEDZ