Host VST

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Kobe
Host VST

Post autor: Kobe » piątek 30 cze 2006, 11:59

Witam wszystkich. Jako, że nie za bardzo jestem obcykany w midi wybaczcie dziecinne pytanie.
Poszukuję hosta VST, bardzo prostego, nieposiadającego efektów, sekwencerów krokowych i takich tam...najlepiej darmowy.
Musi to mieć natomiast wirtualną klawiaturę, najlepiej sterowaną przy pomocy qwerty.
Chodzi o to, że po zainstalowaniu nowego instrumentu VSTi na noteboku żeby posłuchać jego brzmień, uruchamiam go w trybie standalone, a jeśli jeszcze ma klawiaturkę reagującą na qwerty tak jak np. instrumenty Native Instruments to po kłopocie.
Problem mam wtedy gdy taki instrument nie ma ani klawiaturki, ani nawet nie uruchamia się bez hosta, muszę odpalać sekwencer, uzbrajać ścieżki i robić masę bezsensownych rzeczy. Zresztą sekwencery i tak zazwyczaj nie mają klawiatur(tzn. Logic ma bo używam i z tego co widziałem to nowy Digital Performer też ma). Tak czy siak chodzi mi o coś naprawdę prostego i funkcjonalnego w kwesti która mnie interesuje (nowy Digital Performer na pewno odpada).
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MB

Re: Host VST

Post autor: MB » piątek 30 cze 2006, 12:32

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » piątek 30 cze 2006, 14:18

Inny masz tu, z instrukcją.

Kobe