Cubase LE

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Damian2
Cubase LE

Post autor: Damian2 » niedziela 28 maja 2006, 11:17

Czym to się różni od innych cubasów, że to tak dają za darmoszkę do wszystkiego?

Awatar użytkownika
preceli

Re: Cubase LE

Post autor: preceli » niedziela 28 maja 2006, 11:32

...Czym to się różni od innych cubasów, że to tak dają za darmoszkę do wszystkiego? ...

Nie dają, trzeba go zakupić z urządzeniem. Resztę znajdziesz na tym forum lub serwisie producenta.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » niedziela 28 maja 2006, 11:38

...Czym to się różni od innych cubasów, że to tak dają za darmoszkę do wszystkiego? ...

Boli poszukac samemu ? Potrzeba doslownie 3 sekundy: Link

Awatar użytkownika
Damian2

Post autor: Damian2 » niedziela 28 maja 2006, 12:27

Dziękuję Wam:) O to mi chodziło.

[A tak nawiasem mówiąc boję się żeby nasza wyszukiwarka nie zaczęła znajdować wypowiedzi typu "skorzystaj z wyszukiwarki", bo takich wpisów coraz więcej tu:)]

Awatar użytkownika
havier3

Post autor: havier3 » niedziela 28 maja 2006, 12:38

No daja go za "darmoszkę", ale trza kupic coś - niekoniecznie za darmoszkę. A sam Cubase... jest taki jak wszystkie tyle tylko jak sam skrót sugeruje - LE=light edition=niewielkie pole manewru. Troche mniej możliwości niz w SL, dużo mniej możliwości niż w SX, ale idea ta sama. Ogólnie mówiąc jesli nie robisz wielkich projektów, które wymagaja zapiecia 10 efektów na raz, lub czegos o podobnych gabarytach to spokojnie możesz uderzac w tą wersję Cubase.

PKedzia

Post autor: PKedzia » niedziela 28 maja 2006, 12:51

......Czym to się różni od innych cubasów, że to tak dają za darmoszkę do wszystkiego? ...

No daja go za "darmoszkę", ale trza kupic coś - niekoniecznie za darmoszkę. A sam Cubase... jest taki jak wszystkie tyle tylko jak sam skrót sugeruje - LE=light edition=niewielkie pole manewru. Troche mniej możliwości niz w SL, dużo mniej możliwości niż w SX, ale idea ta sama. Ogólnie mówiąc jesli nie robisz wielkich projektów, które wymagaja zapiecia 10 efektów na raz, lub czegos o podobnych gabarytach to spokojnie możesz uderzac w tą wersję Cubase....

do zabawy w nagrywanie muzyki w domu w zupełności wystarcza.

ale tutaj chyba sami profesjonaliści więc moja wypowiedz jest chyba nie na miejscu.
Muzyka + saksofon = wielka pasja

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » niedziela 28 maja 2006, 12:56

...do zabawy w nagrywanie muzyki w domu w zupełności wystarcza.

ale tutaj chyba sami profesjonaliści więc moja wypowiedz jest chyba nie na miejscu....

Pytaniem było: czym to się różni od innych cubasów?

Nikt nie pytał czy lub do czego wystarczy. Odpóśćmy więc sobie już jakieś dalsze żaluzje.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » niedziela 28 maja 2006, 13:07

Wydaje mi sie ze ma inny enginee niz Wiekszy Bracia. Chyba z SX1 czyli slabo. Nie ma tylu pluginow, zaawansowanych opcji (time warp etc), brak lub ograniczone nutki.

Ale napewno do nauki i wielu profesjonalnych prawie dzialan wystarczy.

Profesjonalizm na polskim rynku to sprzedac co sie zrobi, a nie wyposazyc w PRotools. Moj kolega kupe robot do reklam TV opedza na Cubasis VST, a pieniadze wydaje na radosc zycia :)

takze niz przejmuj sie i pracuj :)))

Ja mam SL a i tak staram sie chodzic na sumowanie gdzie indziej. Nie mowiac o masteringu

Awatar użytkownika
Damian2

Post autor: Damian2 » niedziela 28 maja 2006, 15:42

Ja mam SL a i tak staram sie chodzic na sumowanie gdzie indziej. Nie mowiac o masteringu...

No właśnie. Mi się to przyda do zarejestrowania kilku tracków. Insertów starczy. Jakby co to można tą ograniczoną liczbę obejść i tak. A potem co z takimi śladami - to już nie moja działka. Zamierzam sobie kupić EMU-kartę a EMU dorzuca kilka bonusów.

Awatar użytkownika
havier3

Post autor: havier3 » niedziela 28 maja 2006, 17:56

...

Ja mam SL a i tak staram sie chodzic na sumowanie gdzie indziej. Nie mowiac o masteringu...

No właśnie. Mi się to przyda do zarejestrowania kilku tracków. Insertów starczy. Jakby co to można tą ograniczoną liczbę obejść i tak. A potem co z takimi śladami - to już nie moja działka. Zamierzam sobie kupić EMU-kartę a EMU dorzuca kilka bonusów....

a później zgrywasz wszystkie tracki i wesoło idziesz do kogoś kto wie co z tym zrobi

ODPOWIEDZ