Jaki mikser, jaki mikrofon?
Witam,
potrzebuje takiego ukladu w mikserze :
- miec mozliwosc wpiecia 3 roznych instrumentow do miksera (w tym jeden przynajmniej to mikrofon)
- w tym samym czasie z komputera podac podklad na sluchawki wpiete do miksera i spiewania do tego wpietego mikrofonu
- wyslalnia mojego spiewu na sciezke do komputera (raz BEZ a raz Z podkladem ze sluchawek).
Jaki mikserek z tych najmniejszych bedzie najlepszy wg Was ?
- Behringer Eurorack UB502
- Phonic MU502
- jakis inny moze zaproponujecie ?
To samo z mikrofonem pojemnosciowym.
Potrzebuje mozliwie najtanszego mikrofona pojemnosciowego.
Które wg was w dolnym przedziale cenowym beda mialy najlepsza jakosc ?
AKG ? ADK ? SF ? Behringer ?
Który konkretnie model polecacie ?
Aha, jezeli ktos z Was ma rozeznanie to idealnie byloby aby podal to co moge kupic w anglii, a nie w polsce.
potrzebuje takiego ukladu w mikserze :
- miec mozliwosc wpiecia 3 roznych instrumentow do miksera (w tym jeden przynajmniej to mikrofon)
- w tym samym czasie z komputera podac podklad na sluchawki wpiete do miksera i spiewania do tego wpietego mikrofonu
- wyslalnia mojego spiewu na sciezke do komputera (raz BEZ a raz Z podkladem ze sluchawek).
Jaki mikserek z tych najmniejszych bedzie najlepszy wg Was ?
- Behringer Eurorack UB502
- Phonic MU502
- jakis inny moze zaproponujecie ?
To samo z mikrofonem pojemnosciowym.
Potrzebuje mozliwie najtanszego mikrofona pojemnosciowego.
Które wg was w dolnym przedziale cenowym beda mialy najlepsza jakosc ?
AKG ? ADK ? SF ? Behringer ?
Który konkretnie model polecacie ?
Aha, jezeli ktos z Was ma rozeznanie to idealnie byloby aby podal to co moge kupic w anglii, a nie w polsce.
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
Re: Jaki mikser, jaki mikrofon?
...sound craft compact 4 + studio projects b1...
Jeśli chodzi o mikser zdecydowanie C4, mikrofon SP B1, lub zakupu na dłużej Oktava mk 319
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o mikser zdecydowanie C4, mikrofon SP B1, lub zakupu na dłużej Oktava mk 319
Pozdrawiam
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
......sound craft compact 4 + studio projects b1...
Pozdrawiam...
Jak rozumiem - żaden z tych co wymieniłem sie do niczego nie nadaje ?
Pozdrawiam...
Jak rozumiem - żaden z tych co wymieniłem sie do niczego nie nadaje ?
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
- AlfonsoRodeo
Jak rozumiem - żaden z tych co wymieniłem sie do niczego nie nadaje ?...
np. Behringer serii UB ma katastrofalna barwe, ktorej nigdy lepiej nie uzywac. Phonic to produkt podobnych lotow.
np. Behringer serii UB ma katastrofalna barwe, ktorej nigdy lepiej nie uzywac. Phonic to produkt podobnych lotow.
...Jak rozumiem - żaden z tych co wymieniłem sie do niczego nie nadaje ?...
np. Behringer serii UB ma katastrofalna barwe, ktorej nigdy lepiej nie uzywac. Phonic to produkt podobnych lotow....
Kumam.
A czy sa moze gdzieś probki tego samego np. wokalu, ale przepuszczonego przez rózne miksery aby wlasnie zobaczyc ktora barwa lepsza, gdzie wiecej szumów i wogóle ?
np. Behringer serii UB ma katastrofalna barwe, ktorej nigdy lepiej nie uzywac. Phonic to produkt podobnych lotow....
Kumam.
A czy sa moze gdzieś probki tego samego np. wokalu, ale przepuszczonego przez rózne miksery aby wlasnie zobaczyc ktora barwa lepsza, gdzie wiecej szumów i wogóle ?
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
...A czy sa moze gdzieś probki tego samego np. wokalu, ale przepuszczonego przez rózne miksery aby wlasnie zobaczyc ktora barwa lepsza, gdzie wiecej szumów i wogóle ?...
Przecież jeśli chodzi o takie "tuzy" jak: Behringer Eurorack UB502, Phonic MU502 i podobne z tej półki, to wchodzisz do byle jakiego większego (nawet w Polsce) sklepu, bierzesz np. swoją mikrofonizację w rękę, dajesz głos i masz.
[addsig]
Przecież jeśli chodzi o takie "tuzy" jak: Behringer Eurorack UB502, Phonic MU502 i podobne z tej półki, to wchodzisz do byle jakiego większego (nawet w Polsce) sklepu, bierzesz np. swoją mikrofonizację w rękę, dajesz głos i masz.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Chodzi Ci o kolor tego mikserka czy jego brzmienie? Mam behr ub802 i c4. Różnice w brzmieniu są niesłyszalne dla ucha. Dopiero na analizatorze widma mozna wyłapac minimalne różnice... "katastrofalna barwa" to grubo przesadzone stwiedzenie. Moze ub z którym miales do czynienia to była jakaś padaka? Inna sprawa jest ze c4 jest o niebo bardziej funkcjonalny od ub.
Chodzi Ci o kolor tego mikserka czy jego brzmienie? Mam behr ub802 i c4. Różnice w brzmieniu są niesłyszalne dla ucha. Dopiero na analizatorze widma mozna wyłapac minimalne różnice... "katastrofalna barwa" to grubo przesadzone stwiedzenie. Moze ub z którym miales do czynienia to była jakaś padaka? Inna sprawa jest ze c4 jest o niebo bardziej funkcjonalny od ub.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
...Jak rozumiem - żaden z tych co wymieniłem sie do niczego nie nadaje ?...
Mówisz o korekcji czy o czym Jesli nie to Udowodnij mi to na przykładzie

......Jak rozumiem - żaden z tych co wymieniłem sie do niczego nie nadaje ?...
...
Ludziska bo zgłupieje :)
Zapytam inaczej ...
Czy do tego abym w domku se zarejstrował swój głosik, swoją muzyke itp w formie DEMA, nawet nie dema, ot w formie "wczesnego dema" itp. wystarczy mi UB + np. mikrofon Behringera B1 (aha, karte mam Audiophile 2496 - ale to pewnie nie jest istotne) - i abym mogł to co popełniłem pokazac komuś do oceny itp. ?

...
Ludziska bo zgłupieje :)
Zapytam inaczej ...
Czy do tego abym w domku se zarejstrował swój głosik, swoją muzyke itp w formie DEMA, nawet nie dema, ot w formie "wczesnego dema" itp. wystarczy mi UB + np. mikrofon Behringera B1 (aha, karte mam Audiophile 2496 - ale to pewnie nie jest istotne) - i abym mogł to co popełniłem pokazac komuś do oceny itp. ?
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)